OWR: Am adoptat documentarul „A Goat for a Vote”

Cea de-a opta editie a Festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania (16-22 martie) aduce la Bucuresti 35 de filme, impartite in 6 sectiuni tematice si proiectii speciale, dar si matinee pentru liceeni, o piesa de teatru inedita si un traseu de teatru-labirint pe statul de drept, dezbateri pe teme arzatoare si discutii cu publicul dupa fiecare film, o expozitie foto “de campanie”, o prezentare altfel a justitiei romane si chiar si un circuit turistic aparte in centrul Bucurestiului.

În 2015 motto-ul festivalului este „kino-maidan” – locul de unde pleacã privirile documentariștilor și cãtre care se întorc filmele lor – la București, ca și la Sao Paulo sau la Kiev. Aruncãm o privire asupra maidanelor de pe 5 continente și îi așteptãm pe bucureșteni la proiecții și evenimente conexe sã discutãm împreunã despre câteva dintre cele mai presante probleme ale societãții în care trãim. Cele 6 sectiuni principale de anul acesta sunt: Demo+/-cratiei, Tovarase Capitalism, Razboaie contra Naturii, Adulti de Nevoie, Traume, Focus: Africa. Retrospectiva One World Romania 2015 este dedicata producatorului Heino Deckert iar in cadrul acesteia vor fi proiectate 5 dintre filmele sale. Lista completa a filmelor este aici: http://bit.ly/1FR9UXC iar despre evenimentele conexe puteti citi pe http://bit.ly/1GFNvh4/.

Proiecțiile din cadrul festivalului vor avea loc la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco și Muzeul Țãranului Român. Deschiderea oficialã a festivalului va avea loc pe 16 martie la Cinema Pro.

Ca in fiecare an, One World Romania reia initiativa „Adopta un Documentar” prin care promoveaza cauze ce tin de incalcarea drepturilor omului cu sprijinul unor institutii publice sau organizatii non-guvernamentale.  

Expert Forum s-a alaturat intiativei adoptand documentarul „ A Goat for a Vote” din sectiunea „Focus: Africa”

La scoala secundara din Majaoni, noua generatie invata ce inseamna democratia, iar in fiecare an isi aleg un nou presedinte. Entuziasmul si energia candidatilor asigura suspansul pe tot parcursul filmului, iar universul scolii reproduce in miniatura intrebarile mari cu care se confrunta democratiile din intreaga lume, puse in scena intr-un mod inedit.

 

Trailerul: http://bit.ly/1JAQX1N | Descriere: http://bit.ly/17NIdny.

Proiectiile filmul sunt programate:

Miercuri, 18 martie, ora 14:30, Cinema Studio (Proiectie pentru liceeni)

Joi, 19 martie, ora 16:00, Cinema Elvire Popesco

Vineri, 20 marti, ora 20:00, Cinema Studio

Fiecare proiectie va fi urmata de o discutie cu publicul.

Va asteptam la film!

 


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.