#alegeri2024

În 2024 ne propunem să continuăm observarea alegerilor pe temele pe care am lucrat în ultimii ani (legislație, administrație electorală, finanțare politică, participarea femeilor în alegeri, observarea zilei alegerilor și altele) și să ne extindem zonele pe care le acoperi mai detaliat, precum tehnologiile electorale, publicitatea online sau utilizarea datelor deschise în procesul electoral. Ne vom uita la aspecte care au potențialul de a afecta semnificativ alegerile precum discursul extremist, dezinformarea sau extinderea campaniilor electorale în online și modul de finanțare a acestora. Ne propunem să colaborăm cu organizațiile internaționale care vor observa alegerile, precum OSCE/ODIHR, pentru a împărtăși cât mai mult din experiența și expertiza noastră. Citește mai multe despre ce vom face în 2024.

 

 

#votcorect2024- campanie de informare privind reguli de vot în 2024

Explicăm diferențele între proceduri importante pentru alegători, la alegerile din 2024

Votcorect.ro

Platformă de informare specifică pentru fiecare dintre alegerile din 2024 & acreditare de observatori, alături de partenerii din Coaliția Vot Corect.

 

Banipartide.ro – finanțarea politică 2006-2024

Puteți urmări informații despre finanțarea partidelor politice, a campaniilor electorale și despre publicitatea politică online.