en_US English

Am lansat versiunea 3.0 a Hărții Clientelismului

Harta și rapoartele atașate arată care guverne, în ce perioade și pe ce instrumente s-au comportat mai clientelar: am construit un indice al clientelismului politic care corelează sumele alocate cu afilierea partinică a primarilor. Harta arată alocările de la Guvern (decizii de transfer prin HG) și plățile (transferurile concrete de bani) către primării și consilii județene din Fondurile de Rezervă și Intervenție, precum și din fonduri gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației (MDRAP) pentru perioada 2004-2017.

Noua versiune permite să vedeți aceste date separate pe ani, pe sursa fondurilor, să căutați anumite primării sau consilii județene, să vedeți pentru fiecare localitate totalul fondurilor alocate, dar și per capita, precum și sursa fiecăruia dintre fonduri. Puteți vizualiza harta interactivă aici: www.expertforum.ro/harta-clientelism.

Harta Clientelismului este realizată în cadrul proiectului Combating Clientelism in Local Investments and Financial Transfers (CC-LIFT) finanțat de Open Society Foundations


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.