Cum a estimat MAE nevoile pentru organizarea alegerilor prezidențiale din străinătate?

Expert Forum a transmis astăzi o cerere către Ministerul Afacerilor Externe pentru a clarifica modul în care au fost estimate nevoile pentru secțiile de votare din străinătate în condițiile în care numărul secțiilor de votare nu a crescut față de 2009, dar numărul românilor cu drept de vot din aceste țări este mai ridicat. Prin intermediul solicitării am cerut:

1) numărul de secții de vot, cabine de vot și ștampile de vot solicitate de ambasadele și consulatele române de pe teritoriul Italiei, Spaniei, Franței, Marii Britanii, Belgiei, Republicii Moldova, Germaniei și Statelor Unite ale Americii și numărul acestora aprobat de către MAE

2) adresele la care ambasadele și consulatele române de pe teritoriul statelor menționate au solicitat să fie organizate secții de votare, în fiecare oraș în parte și adresele la care secțiile s-au organizat conform deciziei MAE

Solicităm MAE să răspundă într-un termen cât mai scurt acestei cereri, având în vedere importanța alegerilor  prezidențiale și nevoia unei mai bune organizări a celui de-al doilea tur de scrutin.

 

 

Către:

MINISTERUL AFACERILOR EXTERNE din ROMÂNIA

 

Stimate Domnule Ministru Titus Corlățean,

 

Ca urmare a evenimentelor ce au avut loc în 2 noiembrie cu ocazia organizării în străinătate a primului tur de scrutin pentru alegerea Președintelui României și a faptului că, în conformitate cu  art. 12 din Legea nr. 370/2004 Ministerul Afacerilor Externe este responsabil de organizarea acestora în străinătate, Asociația Expert Forum vă solicită furnizarea unor informații legate de gestionarea procesului electoral.

 

În primul rând, vă rugăm să ne furnizați numărul de secții de vot, cabine de vot și ștampile de vot solicitate de ambasadele și consulatele române de pe teritoriul Italiei, Spaniei, Franței, Marii Britanii, Belgiei, Republicii Moldova, Germaniei și Statelor Unite ale Americii și numărul acestora aprobat de către MAE.

 

Vă rugăm, de asemenea, să ne comunicați adresele la care ambasadele și consulatele române de pe teritoriul statelor menționate au solicitat să fie organizate secții de votare, în fiecare oraș în parte și adresele la care secțiile s-au organizat conform deciziei MAE.

În acest sens, vă solicităm să ne furnizați aceste informații până la sfârșitul săptămânii (7 noiembrie 2014) având în vedere urgența situației și importanța alegerilor prezidențiale.

 

Cu consideraţie,

Septimius Pârvu
Manager de proiecte, Expert Forum

Contact: [email protected], 0737.748.667


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.