Am solicitat MAE și BES 48 să rezolve problemele legate de retragerea unor membri din birourile electorale din străinătate

Către: Ministerul Afacerilor Externe,

Stimate Domnule Ministru Teodor Meleșcanu

Biroul Electoral nr 48 pentru Străinătate,

Stimate domnule Jud. Panait Iulian

După cum cunoașteți în turul întâi în secțiile de votare din strainătate au rămas mii de români afară la ora 21 fără să își poată exprima dreptul de vot. Pentru a evita astfel de situații în turul 2 și ținând cont de fapt că în conformitate cu  art. 12 din Legea nr. 370/2004 Ministerul Afacerilor Externe este responsabil de organizarea acestora în străinătate, Asociația Expert Forum vă solicită furnizarea unor informații legate de gestionarea resurselor umane pentru secțiile de vot din diaspora.

În primul rând, vă rugăm să ne furnizați numărul de persoane detașate din partea statului român la secțiile de votare de pe lângă ambasadele și consulatele române de pe teritoriul Italiei, Spaniei, Franței, Marii Britanii, Belgiei, Republicii Moldova, Germaniei și Statelor Unite ale Americii pentru cel de-al doilea tur de scrutin din data de 16 noiembrie. De asemenea, vă rugăm să ne furnizați numărul de reprezentanți ai partidelor politice în fiecare secție de votare din străinătate.

Ne-au fost aduse la cunoștință informații că în secția de votare din cadrul Institutului Cultural Român din Londra vor fi 3 persoane detașate din partea statului și 2 persoane din partea partidelor. Vă rugăm sa ne confirmați sau să ne infirmați aceste informații. În contextul  incidentelor din 2 noiembrie petrecute în secțiile din diaspora, 5 membri pentru o secție de votare importantă nu vor fi suficienți pentru ca toți cei prezenți să poată vota până la închiderea respectivei secții.

Vă rugăm, astfel, să ne comunicați ce măsuri s-au luat în vederea suplimentării personalului din secțiile care s-au confruntat cu probleme majore în primul tur de scrutin, mai exact, Italia, Spania, Franța, Marea Britanie, Belgia, Germania, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii.

În acest sens, vă solicităm să ne furnizați aceste informații până la sfârșitul zilei de astăzi, 14 noiembrie 2014, având în vedere urgența situației și importanța alegerilor prezidențiale.

Cu considerație,

Septimius Parvu
Manager de proiecte
Expert Forum
[email protected]


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.