Antena 3 sfideaza legea, iar CNA tolereaza – Freedom House si Expert Forum

Postul de televiziune Antena3, mentionat si in ultimul Raportul MCV, continua sa exercite presiuni asupra justitiei si sa sfideze legea, iar Consiliul National al Audiovizualului nu ia masuri, acuza mai multi reprezentanti ai societatii civile.

„Constatam ca postul de televiziune Antena 3 continua sa exercite presiuni asupra sistemului de justitie, in special impotriva Presedintelui CSM, a Procurorului sef DNA si a procurorilor DNA care conduc ancheta in dosarul de santaj care vizeaza si acest post de televiziune.

Reamintim ca acest tip de actiuni a facut obiectul criticilor formulate in ultimul Raport MCV. In vara si toamna anului trecut, abaterile grave de la Legea Audiovizualului savarsite de Antena 3 au ramas nesanctionate de catre CNA.

Comisia Europeana a atras atentia asupra presiunilor exercitate asupra sistemului judiciar prin intermediul unor institutii de presa, criticand Consiliul National al Audiovizualului pentru ineficacitatea activitatii de asigurare a respectarii legislatiei audiovizuale”, se arata intr-un comunicat semnat de Freedom House Romania, Expert Forum si Grupul pentru Dialog Social.

citește restul articolului (ziare.com)

Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.