Atelier OWR: Arestare. Condamnare. De ce oare?

OWR8 2015Nicio zi fără o arestare – de ce în arestul poliţiei şi nu la domiciliu? Nicio săptămână fără o condamnare – de ce cu executare şi nu cu suspendare? Pare că “plouă” cu evenimente din domeniul justiţiei, dar mecanismul din spatele evenimentelor rămâne pentru mulţi o necunoscută.

În ultimii ani de zile, încrederea populației în justiție a crescut spectaculos. Justiția a ajuns subiectul numărul 1 în România, iar Parchetul General, DNA, ANI sau Înalta Curte de Casație şi Justiţie sunt instituții amintite zilnic în media. Cu ce se ocupă ele mai exact și cum are loc investigarea și judecarea unui caz de corupție? Ce înseamnă suspect, inculpat, urmărire penală, rechizitoriu, măsuri asigurătorii, arestare preventivă, apel, condamnare cu suspendare sau eliberare condiționată?

În cadrul workshop-ului “Arestare. Condamnare. De ce oare?”, tineri juriști, alături de reprezentanţi ai unor organizații neguvernamentale și jurnaliști de investigație cu experiență vor explica traseul anchetei și judecării unui celebru caz de corupție din ultimii ani.

Totodată va fi pus în discuție rolul cetățenilor în acest labirint al justiției, ce poate face fiecare dintre noi și cum este  combătută corupția în România anului 2015.

 

Parteneri: rețeaua de alumni “Lideri pentru Justiție”

Data: Sâmbătă 21 martie, ora 15:00, Journey Pub

 


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.