Bază de date: Candidații la alegerile din România, 2004-2020

EFOR a lansat singura bază de date cu toți candidații la alegerile din România. Baza de date este parte a platformei BaniPartide și cuprinde candidații din 2004 până în 2020 care au participat la alegerile locale, parlamentare, prezidențiale și europarlamentare. Nu sunt incluse alegerile parțiale. Platforma este dezvoltată pentru jurnaliști, investigatori sau pentru orice altă persoană interesată de date care țin de profilul politic al candidaților și alegeri.

Sursa datelor este diversă și include: paginile web ale Birourilor Electorale Centrale, informații obținute pe baza Legii 544/2001 de la Autoritatea Electorală Permanentă și liste de candidați publicate în presă. Având în vedere că nu toate paginile web ale BEC-urilor mai sunt accesibile, am folosit inclusiv unelte de tipul Web Archive pentru a accesa date. În cazul alegerilor locale din 2008, nu există date despre toți candidații.

 

Baza de date este implementată în cadrul proiectului “Effective Combat Against Corruption” (ECAC), implementat cu sprijinul Bureau of International Narcotics and Law Enforcement (INL) în parteneriat cu International Foundation for Electoral Systems (IFES) și CEELI Institute (Central and Eastern European Law Initiative).


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.