Call center 0800 080 200 și platforma www.votcorect.ro pentru sesizarea neregulilor

Expert Forum și Funky Citizens organizează un centru de informare și asistență electorală pentru alegerile europarlamentare și referendumul din 26 mai. Prin intermediul acestuia vom răspunde celor mai frecvente întrebări legate de ziua votului și vom oferi asistență pentru sesizarea neregulilor. Vom pune la dispoziția tuturor celor interesați numerele de telefon Telverde 0800 080 200 (pentru România, gratuit) și +40212 039 020 (cu tarif normal, pentru străinătate). Serviciul funcționează pe 25 mai între orele 16 și 20 și pe 26 mai între 6 și 22.

Platforma www.votcorect.ro conține un formular prin care orice cetățean poate sesiza nereguli din campania electorală sau din ziua votului. De asemenea, include o secțiune cu răspunsuri la întrebările cele mai frecvente legate de votare: proceduri de vot, proceduri legate de organizarea alegerilor, decizii ale birourilor electorale, regulile de observare sau cele de sesizare a neregulilor.

Organizațiile membre ale campaniei FiecareVot (www.fiecarevot.ro), care au acreditat peste 1300 de observatori în țară și în străinătate, vor monitoriza procesul electoral pe data de 26 mai. Observatorii vor fi prezenți în secțiile de votare pentru a asigura corectitudinea desfășurării alegerilor pentru Parlamentul European și a referendumului. Monitorizarea procesului electoral se va realiza cu ajutorul aplicației Monitorizare Vot, dezvoltată de Code for Romania.

Mai multe detalii despre call center pe www.votcorect.ro.


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.