#alegeri2016 #votcorect Call center 0800 080 200 și platforma on-line www.votcorect.ro pentru sesizarea neregulilor

diaspora-web-2

  

Expert Forum, în parteneriat Funky Citizens va organiza un centru de informare și asistență electorală pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016. Vom pune la dispoziția tuturor celor interesați platforma www.votcorect.ro și numărul de telefon Telverde 0800 080 200, prin intermediul cărora vom răspunde celor mai frecvente întrebări legate de ziua votului și vom oferi asistență pentru sesizarea neregulilor.

Platforma www.votcorect.ro conține un formular prin care orice cetățean poate sesiza nereguli din campania electorală sau din ziua votului. Fiecare dintre sesizările transmise va fi atent analizată, vom răspunde și vom acorda asistență, dacă este cazul. Platforma va include și o secțiune cu răspunsuri la întrebările cele mai frecvente legate de votare: proceduri de vot, proceduri legate de organizarea alegerilor, decizii ale birourilor electorale, regulile de observare sau cele de sesizare a neregulilor.

Continuând experiența de la localele din iunie, vom organiza un call center care va funcționa în zilele de 10 și 11 decembrie telefonul Telverde 0800 080 200. În preziua alegerilor, pe 10 decembrie, programul de funcționare este 13 – 19, iar pe 11 decembrie între orele 6 – 22. Apelurile sunt gratuite din rețelele Telekom (Romtelecom, Cosmote), Orange, Vodafone, RDS și UPC.

De asemenea, EFOR colaborează cu organizații din campania www.fiecarevot.ro pentru a acredita observatori în toată țara. Expert Forum va acredita pe cei care vor să monitorizeze ziua votului în Arad, Argeș, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Maramureș, Hunedoara, Neamț, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Timiș, Tulcea, Sălaj și București. Înscrierile se fac pe www.fiecarevot.ro până pe 4 decembrie (țară) și 7 decembrie (București).

 

 

fdsc

cifProiectul Cetățeni implicați pentru alegeri parlamentare corecte este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică prin Fondul de Actiune Rapida

 


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.