Cerem demisia Laurei Georgescu din CNA

laura_georgescuConsiliul Național al Audiovizualului, instituție publică organizată pe fundamente legislative riguroase de independență față de influențele politice și de promovare a interesului public, este profund afectată din punct de vedere al credibilității de comportamentul neadecvat al președintelui Laura Georgescu. Dezvălurile din ultima perioadă arată un înalt funcționar public cu un limbaj nedemn de rangul de ministru, care recurge la șantaj, care afirmă că asigură protecție unui post de televiziune și companiilor de cablu, amenință angajații și susține că este încurajată de la cel mai înalt nivel administrativ. Lipsa de atitudine publică a guvernului, cel care a propus-o pe Laura Georgescu în această funcție, este inacceptabilă, lăsând opiniei publice impresia că tolerează și susține astfel de manifestări, că ignoră cu bună știință misiunea Consiliului Național al Audiovizualului.

Organizațiile semnatare cer demisia Laurei Georgescu din calitatea de membru al CNA. Solicităm guvernului să se delimiteze de astfel de practici, care compromit nu doar instituția, ci și valorile europene pe care România și le-a asumat.

Ceilalți membri ai CNA și Parlamentul, în subordinea căruia se află această instituție, au datoria să găsească soluții pentru restabilirea credibilității instituției, prin atitudine echilibrată și nepărtinitoare față de societățile care activează în domeniul audiovizualului și prin aplicarea fără nicio rezervă a prevederilor legislației audiovizualului.

Demisia urgentă a Laurei Georgescu din calitatea de membru al CNA se impune.

 

Mai multe detalii aici.

Sursa foto: agerpres.ro


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.