en_US English

Bruxelles, Club de Presse, 5 Dec 2012

Clientelism pe cheltuiala cetățenilor în politică și administrație. UPDATE – prezentări

EFOR a organizat o conferința publică intitulată “Conflictele de interese și alocarea preferențială de resurse publice” la Bruxelles, în cooperare cu Parlamentul European. S-au prezentat rezultatele unei serii de proiecte care evaluează și măsoară nivelul proastei guvernări în câteva state est-europene: România, Moldova, Croația și Serbia. Acest exercițiu este unul de pilotare, prin care se dezvoltă instrumente de evaluare și studii de caz; în prezent căutăm sprijin pentru a continua evaluarea și pentru a-i extinde aria de acțiune, atât în termeni de state, cât și de arii de politici publice.

Conferința a avut două panel-uri: 1. Conflictele de interese și incompatibilitățile în Europa de Est: Evaluarea politicilor în 3 țări (România, Moldova și Croația); 2. Clientelism în alocarea resurselor: cazul transferurilor către guvernele locale și companiile de stat (România, Croația, Serbia).

Ne-au sprijinit Fundația Konrad Adenauer – Programul Statul de drept; Ambasada Finlandei la București, Balkan Trust for Democracy; Black Sea Trust; CEE Trust, Ambasada Marii Britanii în România și British Council.

Evenimentul nostru a fost transmis pe televiziunea publica din Croatia (vezi aici).

Prezentări

1. Conflictele de interese și incompatibilitățile în Europa de Est: Evaluarea politicilor în 3 țări (România, Moldova și Croația)

Country Report CROATIA_Munir Podumljak

Country Report ROMANIA Septimius Parvu

 

2. Clientelism at your fingertips

Otilia Nutu -_SOEs

CROATIA_Munir Podumljak

MOLDOVA Rustam

 

 


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.