EFOR a lansat platforma Colectorul de publicitate politică

Unele partide politice au început deja promovarea cu tentă electorală prin acțiuni precum organizarea de caravane medicale, consultații oftalmologice sau de meditații în autobuze sau sedii de partid. Unele partide au montat corturi pentru a strânge semnături, iar altele poate își fac reclamă prin panouri publicitare. Însă este posibil să fie mult mai multe activități organizate decât putem vedea de la nivel central.
EFOR a lansat Colectorul de publicitate politică, o platformă care are scopul de a aduna aceste informații din toată țara și de a le raporta autorităților dacă nu sunt legale. În afara campaniei electorale, există foarte puține reglementări legate de promovarea partidelor, astfel că acestea au o libertate mult mai mare. Dar chiar dacă partidele au dreptul de a organiza astfel de activități, cu siguranță unele dintre ele întrețin o competiție nesănătoasă, mai ales când sunt finanțate din bani publici. Mai mult, unele dintre aceste practici sunt populiste, iar promisiunile nu sunt realiste. Vom monitoriza aceste activități constant, până la începerea campaniei electorale.
Colectorul include și răspunsuri la cele mai frecvente întrebări legate de promovarea partidelor politice în afara campaniei electorale. Platforma este disponibilă la https://banipartide.ro/sesizare.

Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.