COMUNICAT DE PRESĂ Monitorizarea procedurilor de organizare a alegerilor pentru Parlamentul European

Asociația Expert Forum (EFOR), în parteneriat cu Centrul Rațiu pentru Democrație (CRD), Funky Citizens și Centrul Român pentru Politici Publice (CRPE), implementează proiectul Votez EUropean pentru alegeri românești, care își propune eficientizarea procesului de organizare și desfășurare a alegeril201402241430200216A2007or din 25 mai 2014 prin colaborarea cu instituțiile de management electoral și îmbunătățirea procedurilor generale de organizare a alegerilor în România prin propunerea unui set de politici publice.

Partenerii au transmis un set de recomandări către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și Biroul Electoral Central (BEC) pentru a soluţiona deficiențele și vulnerabilitățile existente în legislaţia aferentă alegerilor pentru Parlamentul European și pentru a îmbunătăți procedurile de organizare a alegerilor, pornind de la bune practici internaționale. Recomandările pot fi consultate pe pagina www.expertforum.ro/recomandari.

În vederea monitorizării aspectelor tehnice legate de organizarea alegerilor, Funky Citizens, în parteneriat cu EFOR, va acredita observatori interni care vor fi prezenți în ziua alegerilor în secțiile de votare din București și Cluj, precum și în județele limitrofe. Astfel, persoanele care au peste 18 ani, drept de vot, nu sunt membre ale niciunui partid politic sau formațiuni politice și sunt interesate de participarea la procesul de monitorizare sunt invitate să se înscrie la sediul Expert Forum – Str. Aurel Vlaicu nr. 87, apt 3, Sector 2, București cu documentul de identitate în zilele de 8, 13 și 15 mai, între orele 10 și 18. Partenerii vor organiza o sesiune de pregătire si vor asigura materialele pentru misiunea de observare, însă activitatea nu va fi remunerată.

Pentru orice detalii suplimentare sau acreditări legate de zona București, vă rugăm să îl contactați pe dl. Septimius Pârvu, Manager de proiect Expert Forum, la adresa [email protected] sau la numărul de telefon 0737.748.667.

Pentru informații referitoare la acreditarea observatorilor interni în județul Cluj și zonele limitrofe, vă rugăm să o contactați pe dna. Mădălina Mocan, Director pentru Dezvoltare, Centrul Rațiu pentru Democrație, Turda la adresa [email protected] sau la numărul de telefon 0264.317.555.

Puteți găsi mai multe detalii despre proiect și procedura de acreditare pe pagina web www.expertforum.ro/alegeri2014.

 

Comunicat de presa – observatori


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.