en_US English

Concluzii preliminare ale observării primului tur al alegerilor prezidențiale

Date despre observare

FiecareVot a observat votul în avans, activitatea birourilor electorale pentru votul prin corespondență și votarea şi numărarea voturilor în ziua de duminică în secțiile de votare din ţară şi din străinătate. De asemenea, a organizat întâlniri cu interlocutori instituționali –  Autoritatea Electorală Permanentă, Serviciul de Telecomunicații Speciale, birouri electorale – și se va întâlni în perioada următoare cu alte instituții implicate în organizarea alegerilor, urmând să se întâlnească cu Ministerul Afacerilor Externe și Poșta Română.

Concluzii Tur 1

📁 PDF / DOCX

Datele din prezentul document nu reflectă întreaga activitate FiecareVot, ci doar informațiile obținute prin intermediul aplicației Monitorizare Vot dezvoltată de Code 4 Romania până duminică la ora 23:00. Pentru primul tur de scrutin au fost acreditați peste 600 de observatori. Pe parcursul zilei de duminică au fost observate 1488 secții de votare cu ajutorul aplicației. Numărarea din duminica votului cuprinde informații din 231 de secții de votare. Datele vor fi actualizate în raportul final.

Mai multe informații puteți găsi pe votcorect.ro și fiecarevot.ro/comunicate.

Înregistrarea conferinței de presă

https://www.facebook.com/ExpertForum/videos/2385730571681703/


Reluam aici o parte din graficele din raport:

1. Situația contribuțiilor electorale depuse de competitorii electorali pentru finanțarea campaniei electorale

Situația contribuțiilor electorale depuse de competitorii electorali pentru finanțarea campaniei electorale pentru alegerea Președintelui României din 10 – noiembrie 2019

2. Funcționare SIMPV

3. Cât de bine au înțeles alegătorii procedura de votare

4. Cât de bine înţeleg membrii BESV procedura de votare


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.