Containerele lui Mazăre şi urbanismul modern

Aflat la Constanţa pentru relansarea politică a lui Crin Antonescu, premierul Ponta a făcut ca mai mereu în ultima vreme şi i-a furat liberalului show-ul, organizând o vizită de lucru cu baie de mulţime în cartierul de locuinţe sociale ridicat de primarul Mazăre.

Ranforsând astfel din nou mesajul subliminal că în alianţa de guvernare, PSD e jumătatea aflată la volan şi pedale, care mişcă treaba, pe când PNL sunt băieţii de mingi, lăsaţi să se joace doar la claxon. Ceea ce pare să deranjeze partidul, dar nu şi pe dl. Antonescu..

Însă hârjonelile politice au pus involuntar pe tapet o problemă cu adevărat relevantă: primarul Mazăre s-a muncit trei ani şi a ridicat 2.000 de unităţi locative cu preţul, se zice, de şapte milioane euro. Dacă nu ne mint ăştia la bani, cum s-a mai întâmplat, preţul de 3.500 euro/unitate este foarte rezonabil, chiar dacă e vorba doar de chichineţe în barăci metalice cu două etaje, acoperişuri bizare şi ferestre minuscule, căptuşite cu rigips la interior. (Coincidenţă, cvartalul se cheamă Henri Coandă, la fel ca ţeapa imobiliară ANL patronată de Năstase & Mitrea în Băneasa). Pentru unul care trăia pe stradă şi n-a avut un colţ al lui, este mai mult decât nimic, adică un mare progres.

 

citește restul articolului (evz.ro)

Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.