[CONFERINȚĂ LA CHIȘINĂU] Costurile clientelismului politic în Moldova

 Expert Forum și Fundația Konrad Adenauer, Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est vă invită pe 16 noiembrie de la ora 10, la o dezbatere despre costurile clientelismului politic în Republica Moldova și în regiune. Vom arăta în premieră rezultatele unei cercetări privind alocarea de fonduri din Programul Drumuri Bune pentru Moldova și câteva concluzii legate de criteriile arbitrare pentru alocarea fondurilor folosite de decidenții politici, în context electoral.

Vom lansa alături de partenerii noștri o analiză multianuală asupra mai multor fonduri din Republica Moldova, dintre care alocările pentru investiții capitale, Fondul pentru Eficientă Energetică sau Fondul Ecologic Național. Toate aceste date au fost transpuse în format online, pe o platformă interactivă similară Hărții Clientelismului din România – www.expertforum.ro/harta-clientelism – care va fi lansată în acest context.

Pentru a arăta modelele de clientelism de la nivel regional, vom prezenta câteva concluzii ale cercetărilor din Georgia, precum și cele mai noi rezultate ale analizelor din România, incluzând actualizările Hărții Clientelismului pentru 2018.

Evenimentul va avea loc la centrul de conferințe Summit (Tighina nr 49/3, Chișinău), sala New York. Agenda evenimentului poate fi consultată aici.

Pentru confirmări vă rugăm să completați formularul disponibil aici sau mai jos

 


Pentru alte detalii, vă rugăm să îl contactați pe  Septimius Pârvu, [email protected] / ​+40787.638.315

Proiect finanțat de Fundația Konrad Adenauer prin Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est.
Evenimentul este co-finanțat printr-un grant al Open Society Foundations.


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.