Pe 3 octombrie EFOR împreună cu Asociația Terni Godi organizează conferința de prezentare a rezultatelor proiectului pilot cu privire la parajuristul comunitar în România implementat în mai multe comunități rome din Brașov, Brăila, Buzău și Dolj. Alături de cei 7 parajuriști comunitari pregătiți în cadrul proiectului, vom discuta despre experiența de a lucra la firul ierbii, nevoile identificate, precum și impactul resimțit la nivelul comunităților. În cele 6 luni de pilotare am observat că sprijinul oferit de parajuristul comunitar în rezolvarea problemelor de natură juridică este esențial pentru sporirea capacității membrilor comunității de a participa la viața publică și de a-și valorifica drepturile, contribuind la îmbunătățirea calității vieții comunităților vulnerabile și la creșterea încrederii acestora în instituțiile publice.
De asemenea, în cadrul evenimentului discutăm cum poate deveni sustenabilă implementarea parajuristului în comunitățile vulnerabile din România pornind de la bunele practici ale Republicii Moldova și Albania.
Agenda aici:
Loading...

Proiectul este derulat de Asociația Expert Forum în parteneriat cu Asociația Terni Godi și ANPM și beneficiază de o finanțare în valoare de 274,999.00 euro,prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesarpoziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.