Detectorul de bani publici

Ghid de monitorizare a banilor publici

Ghidul are scopul de a integra informații despre cum se formează bugetele, cum se aprobă investițiile și cum se cheltuie banii publici. De asemenea, ne ajută să înțelegem cum să adunăm date pentru a crea profilul unei firme sau unei persoane cu legături politice.

Include informații despre baze de date publice, motoare de căutare internaționale sau despre cum se pot conecta toate acestea. Nu este un ghid clasic despre achiziții publice sau despre finanțare politică, ci mai degrabă un îndrumar care arată cum se pot colecta informații din surse diverse pentru a înțelege dacă o firmă câștigă multe contracte din motive politice sau dacă există probleme legate de implementarea unor proiecte. Am dedicat o secțiune specială programelor naționale de investiții de tipul Anghel Saligny sau PNDL.


Proiect derulat de Asociația Expert Forum în parteneriat cu Asociația Română Pentru Locuințe Casa Plus, Euroland Banat, Centrul pentru Resurse Civice și Colegiul Național „Mircea Eliade” Resița, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Pentru mai multe informații accesați eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la activecitizensfund.ro – ”Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă”.
Proiect derulat de:
Ghid realizat de Expert Forum