Dezbatere: Confiscarea extinsă. Cât recuperăm

Dezbatere: „Confiscarea extinsă. Cât recuperăm?”

Miercuri (3 decembrie 2014) a avut loc prima dezbatere din cadrul proiectului Susținerea confiscării extinse și recuperării prejudiciului în România. Dezbaterea organizată de către Expert Forum în parteneriat cu Freedom House România cu susținerea Ambasadei Marii Britanii la București a adus împreună peste 60 de reprezentanți ai sistemului juridic, ai mediului ONG și jurnaliști.

Evenimentul a venit în completarea activităților deja desfășurate în cadrul proiectului: 4 seminarii și o conferință, în cadrul cărora au fost formați 82 de judecători, procurori și ofițeri operativi. Scopul dezbaterii a fost acela de a aduce în atenția largului public temele abordate în cadrul proiectului.

Au avut prezentări domnul Daniel Morar, judecător al Curții Constituționale, domnul Marius Bulancea, consilier al procurorului șef DNA, domnul Cornel Călinescu, director al Oficiului Național de Prevenire a Criminalității și Cooperare pentru Recuperarea Creanțelor provenite din Infracțiuni din cadrul Ministerului Justiției și doamna judecător Anca Alexandrescu din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție. La dezbatere au participat și domnul Thorsten Geissler, director al Konrad Adenauer Stiftung – Rule of Law din România, și domnul Frédéric Téillet, magistrat de legătură al Ambasadei Franței la București.

Evenimentul a avut ecouri importante în presă, generând un număr de 22 de articole.

Mai multe detalii pe pagina proiectului Susținerea confiscării extinse și recuperării prejudiciului în România.


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.