Încălzirea centralizată în București, în pragul colapsului. Ce e de făcut?

Dezbatere EFOR, marţi 7 iulie, 18:00, pe Zoom & Facebook

Bucureștenii s-au obișnuit deja de câțiva ani să aibă cu țârâita căldură iarna sau apă caldă vara. Conductele și centralele sunt vechi, apa se scurge prin spărturile rețelei, iar primăria Bucureștiului și companiile responsabile cu termia sunt prinse într-un blocaj financiar care se agravează de la an la an și care ar putea chiar duce primăria la faliment. De fapt, există puţin spaţiu bugetar de manevră, iar cine va prelua oraşul din toamnă va avea de luptat o bună bucată de vreme cu problemele financiare din sectorul încălzirii.

În acest timp, alte orașe (Varșovia, Praga, dar și la noi Oradea) oferă servicii de calitate și folosesc din plin banii europeni sau investițiile private pentru a-şi reface reţelele. Cum ieșim din actualul blocaj?

Expert Forum (EFOR) vă invită la o dezbatere on-line cu experți și candidați despre măsurile urgente care trebuie luate pentru ca bucureștenii să nu rămână fără apă caldă și căldură la iarnă.

Invitat special: Nicușor Dan, candidat Primăria Municipiului București

Invitați experţi:
• Claudiu Crețu, Administrator Special, ELCEN
• Ana Maria Icătoiu, Managing Partner, Avisso Consulting Services
• Mihai Mereuță, Președinte, Liga Asociațiilor de Proprietari Habitat
• Gina Gușilov, Director, Romania Energy Center ROEC
• Vasile Munteniță, Președinte, COGEN

Moderatori: Otilia Nuțu, Sorin Ioniță (EFOR)

La dezbatere vor mai fi prezenţi și alţi reprezentanți și candidați ai partidelor la alegerile locale din București. Aceștia vor avea scurte intervenții privind soluțiile pentru rezolvarea crizei termoficării din București și pe care le vor propune alegătorilor la aceste alegeri.

Dezbaterea va avea loc on-line pe Zoom. Link-ul va fi distribuit celor care și-au confirmat participarea prin e-mail către [email protected]. În timpul evenimentului, participanții înscriși pe Zoom vor putea adresa întrebări pe facilitatea Q&A. Evenimentul va putea fi urmărit simultan și pe pagina de Facebook a EFOR, https://www.facebook.com/ExpertForum/


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.