MDLPA a organizat o dezbatere publică despre Programul Saligny, la cererea EFOR

 

 

 

Expert Forum a solicitat pe baza Legii 52/2003 privind transparența decizională organizarea unei dezbateri publice privind Programul Anghel Saligny. Proiectul de OUG a fost lansat pe 11 august în dezbatere publică, pentru comentarii. EFOR a trimis comentarii privind forma și substanța propunerii de act normativ, iar raportul poate fi consultat aici. La dezbatere au participat Sorin Ioniță și Septimius Pârvu din partea EFOR, precum și reprezentanți ai mai multor organizații neguvernamentale, specialiști în domeniu și mass media. De asemenea, au participat și doi parlamentari USR, Iulian Bulai și Alin Apostol. Principalele critici ridicate au fost legate de lipsa justificării urgenței programului și momentul organizării discuției, descrierea insuficientă a efectelor implementării sale, lipsa procedurilor esențiale din OUG și lipsa unor analize privind performanța etapelor anterioare PDNL, care să servească ca punct de plecare pentru noul program. MDLAP a transmis că se va introduce o platformă online pentru gestionarea proiectelor, se va crea un departament specializat în cadrul ministerului și va transmite o analiză privind implementarea PNDL. De asemenea, mai mulți participanți au subliniat caracterul politic al programului și lipsa unei viziuni pe termen lung.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dezbaterea integrală a fost transmisă live de privesc.eu și poate fi urmărită mai jos. Raportul dezbaterii va fi publicat când va fi transmis de către minister.

 

 

Proiect derulat de Asociația Expert Forum cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org

 

 

Concluziile prezentate în cadrul dezbaterii au fost incluse în mai multe rapoarte publicate în cadrul unui proiect implementat cu sprijinul Bureau of International Narcotics and Law Enforcement Affairs (INL) în parteneriat cu CEELI Institute (Central and Eastern European Law Initiative) și International Foundation for Electoral Systems (IFES)


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.