8. Posibile conflicte de interese și relații indirecte

Revenim la Triumf Gardening și ne-am uitat mai departe la asociați și administratori. Firma este deținută, după cum ziceam, de Natalia Liliana Adela și Valentin Petrescu.

Dacă dăm o căutare după numele său, găsim că a lucrat în Primăria Sectorului 1:

 

Natalia Petrescu a fost între 2005 și 2014 o salariată practic necunoscută din Primăria Sector 1 pe postul de consilieră de imagine. În acest interval, partenerul de viață, Florin Petrescu, a obținut aproape 200 de milioane de euro prin două firme specializate în amenajarea spațiilor verzi și reabilitarea imobilelor. După ce a plecat din primărie, consiliera a preluat una dintre afaceri și 45% din acțiunile celei de-a doua societăți. Una dintre companii apare într-o anchetă a DNA unde un martor amintește că firma ar fi dat lui Andrei Chiliman și oamenilor săi șpagă sub forma de comisioane din contractele primite de la primărie.

 

Dacă ne uităm peste declarațiile de avere ale Lilianei Petrescu 2010 – 2012 – 2014, observăm că în prima declarație nu deține bunuri. Cu timpul, declarațiile devin mai stufoase și apar în ele terenuri și clădiri, pe care le achiziționează alături de Valentin Petrescu.

 

Mai mult, Ziggy Construct a donat în 2010 suma de 33.000 de lei către PNL.

 

Subcapitole