Formatare condițională

O altă cale, vizuală pentru a identifica valorile care se repetă este CONDITIONAL FORMATTING.

Această opțiune nu vă arată doar duplicatele (marcate cu roșu mai sus), dar puteți selecta valori mai mari sau mai mici, cuprinse în anumite intervale, text care conține anumite caractere sau termeni, o dată etc. Mai departe, putem combina și cu filtrele, despre care am vorbit anterior. Astfel, activăm filtrul, apăsăm săgeata, selectăm filter by colour și selectăm culoarea selecției de la conditional formatting, deci ne arată doar valorile care se repetă. Folosiți clear din meniul filter pentru a anula filtrele.

Putem selecta și după alte filtre, cum ar fi cele numerice: numere mai mici, mai mari, cuprinse într-un interval, top 10 cele mai mici sau mai mari etc.

Filtrele sau formatarea condițională pot fi resetate. În cazul filtrelor mergeți la sort & filter > clear, iar pentru formatare mergeți la conditional formatting > clear rules.

Opțiunile de mai sus vă permit să identificați situații foarte diferite. De exemplu, vreți să vedeți dacă se repetă o dată din baza de date sau un nume, să calculați diferența între cel mai mare și cel mai mic contract, să vedeți care sunt intrările din baza de date cele mai apropiate de medie etc

PREV: Funcții
NEXT: Procente

Adaugă un comentariu