Organizarea datelor: filtre și sortare

Înainte a testa formule, putem să facem câți pași care ne ajută să organizăm informația și să ne dăm seama de câteva trenduri fără a intra în detalii:

  • Putem bloca primul rând/capul de tabel sau prima coloană, pentru a ne fi mai ușor să navigăm în tot fișierul. Ca să  știm cu siguranță la ce ne uităm la rândul 2463 este mai practică să ne rămână capul de tabel stabil, pentru a nu ne întoarce de fiecare dată la rândul 1, pentru a vedea ce înseamnă datele. Selectați freeze top row  pentru a bloca primul rând/headerul

  • Activarea filtrelor. Pentru a putea selecta anumite rânduri, mergeți la home>sort & filter> filter; este important să selectați rândul sau căsuțele unde vreți să activați filtrele. Ulterior, puteți apăsa pe săgeata din dreptul căsuței pentru a selecta doar anumite câmpuri, cum ar fi doar o primărie sau doar un tip de achiziție.

  • Sortarea după valori sau după alte criterii. Mergeți la home > sort & filter > sort largest to smallest sau smallest to largest. Important este să apăsați doar pe prima căsuță din coloana respectivă și să nu selectați tot textul sau doar coloana respectivă. Prin această sortare puteti de exemplu să vedeți care sunt valorile/contractele etc cele mai mari sau cele mai mici dintr-o bază de date.

 

Subcapitole

    Adaugă un comentariu