Susținem cetățenii ucraineni – donează și tu!

 

Expert Forum strânge donații pentru a oferi asistență cetățenilor ucraineni. Vom utiliza fondurile pentru a asigura transport, materiale de bază și alte servicii de care va fi nevoie. In măsura în care vom putea, vom da prioritate refugiaţilor aflaţi în Ucraina şi restului populaţiei civile, acolo unde nevoia de ajutor este maximă. 

Puteți ajuta cu o donație în conturile bancare de mai jos sau prin Paypal. Vă rugăm să menționați că fondurile sunt „pentru Ucraina”.

Destinatar: Asociația Expert Forum; CUI 28655396

LEI RO59 RZBR 0000 0600 1365 9453
USD RO96 RZBR 0000 0600 1365 9466
EUR RO37 RZBR 0000 0600 1365 9461

Raiffeisen Bank – SWIFT: RZBRROBU

Sau prin Paypal:

Vom ţine evidenţa separată a acestor bani, care vor fi folosiţi pentru ajutarea refugiaţilor. La final vom publica un raport despre modul cum au fost utilizaţi banii.

Ne puteți contacta la [email protected].

Puteți vizualiza aici donațiile primite.

🇬🇧 Expert Forum collects donations to provide assistance to Ukrainian citizens. We will use the funds to provide transportation, basic materials and other services that will be needed. To the extent possible, we will prioritize the refugees and the rest of civilian population inside Ukraine, because it is there where the need is most stringent.

You can help with a donation in the bank accounts below or via Paypal. Please write „UKRAINE” on your donation

Recipient: Expert Forum Association; CUI 28655396

LEI RO59 RZBR 0000 0600 1365 9453
USD RO96 RZBR 0000 0600 1365 9466
EUR RO37 RZBR 0000 0600 1365 9461

Raiffeisen Bank – SWIFT: RZBRROBU

Or via Paypal:

We will keep separate records of this money which will be used to help refugees. We will publish a report with how the money were spent.

Please contact us at [email protected].

Cum ajutăm cetățenii ucraineni

Pentru refugiatii ucraineni care ajung în Romania

EFOR a găzduit în ultimele două luni de război familii de refugiaţi din Ucraina: în total 56 persoane. Ne-a ajutat întreaga comunitate EFOR cu apartamente sau case de vară libere, în Bucureşti sau împrejurimi.Trei familii (9 persoane) au reuşit deja să plece în Canada, dar o parte sunt cu noi de la început şi stau pe termen lung. Îi ajutăm cu cheltuielile de instalare, produse de primă necesitate, traduceri, integrare, accesul la servicii medicale și la plasarea copiilor în şcoli şi grădiniţe. Avem și primul nou născut în familia extinsă EFOR, cu micul cetăţean Alexei.
  • Am oferit asistență legală pentru ucrainenii care au dorit sa plece in Canada pentru reunirea cu familia. I-am ajutat cu procesul de aplicare, traducerea documentelor si, in final, obtinerea vizei
  • Am sesizat o situatie abuziva in cadrul aeroportului Henri Coanda la centru de testare Milena – Centru testare Aeroport Henri Coandă. Li se perecepea tariful integral + taxa de urgenta pentru testarea pe timpul noptii, cand multi ucraineni ajungeau de la granita dorind sa plece catre alte tari. Am reusit spargerea monopolului si deschiderea in aceeasi zi a unui centru de testare privat, in parcare, pe langa reconsiderarea costurilor.
  • Am platit transportul de la granita catre diferite puncte de interes din Bucuresti pentru cetateni ucraineni.Centrul pentru Resurse Civice este partenerul nostru, unde finantam de la cereri de transport la produse necesare pentru cetatenii ucraineni care ajung la Isaccea.

Pentru populația civilă din Ucraina

Expert Forum a trimis pana in acest moment peste 18 transporturi direct in Ucraina cu produse esentiale de supravietuire precum alimente neperisabile, kit-uri de prim ajutor, produse pentru mame, copii, produse de igiena, saci de dormit, izoprene. Principalul nostru partener logistic din Romania in acest efort a fost organizatia Radautiul Civic din Suceava. Cu ajutorul hub-ului acestora , am reusit sa transportam produse esentiale in timp util catre: Kiev, Lviv, Cernauti, Khmelnytskyi, Kharkiv,Drohobych. În încercarea de a fi cât mai utili, am pus presiune pe autorități si ne-am folosit toate conexiunile la nivel de oameni si organizație si au plecat mai multe tiruri direct în Ucraina, prin ISU și organizații mai puternice. În Ucraina avem contact cu mai multe instituții și organizații precum Transparency International Ucraina, maternitatea din Hmelniţki, spitalul din Lviv, Agenţia de Dezvoltare a Comunităţilor Bucovynian din Cernăuţi.

 

.fb-wrap { background-color: whitesmoke; margin: 2em 0; padding: 2em 0;} .fb-posts {max-width: 1280px; margin: 1em auto; text-align: center; } @media screen and (min-width: 1280px) { .xcol {display: inline-block; vertical-align: top; width: 45%; } .cols-3 {columns:3; column-gap: 0; } .icol {display: inline-block; vertical-align: top; width: 405px; margin: 1.25ex 0; padding: 1.33ex; background-color: white; outline: 1px solid rgba(0,0,0,.1); box-shadow: .75ex .5ex 2px rgba(0,0,0,.085); } }

O parte dintre aceste activități au fost finanțate cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul afișat aici este responsabilitatea exclusivă a Expert Forum și nu reflectă în mod necesar
punctul de vedere al Uniunii Europene.