Donează

Pentru a putea continua aceste proiecte și să ne ocupăm și de alte probleme cu care ne confruntăm zi de zi, avem nevoie de ajutorul tău.

DONAȚII ȘI SPONSORIZĂRI

 

Expert Forum strânge donații pentru a oferi asistență cetățenilor ucraineni. Vom utiliza fondurile pentru a asigura transport, materiale de bază și alte servicii de care va fi nevoie. In măsura în care vom putea, vom da prioritate refugiaţilor aflaţi în Ucraina şi restului populaţiei civile, acolo unde nevoia de ajutor este maximă. Dacă donați pentru Ucraina, vă rugăm să menționati acest aspect.

Ne poți susține cu o donație sau sponsorizare în unul din conturile de mai jos:

Destinatar: Asociația Expert Forum; CUI 28655396

LEI RO59 RZBR 0000 0600 1365 9453
USD RO96 RZBR 0000 0600 1365 9466
EUR RO37 RZBR 0000 0600 1365 9461

Raiffeisen Bank – SWIFT: RZBRROBU

Sau prin Paypal:

DIRECȚIONEAZĂ PÂNĂ LA 3.5% DIN IMPOZITUL PE VENIT

Suma reprezentând până la 3.5% din impozitul individual pe venit, datorat statului, poate fi direcționată către o organizație non profit la alegerea ta!

 • Nu te costă nimic!
 • Contribui la eficientizarea cheltuirii banilor publici – deci ai tăi!
 • Prin direcționarea unui procent din impozitul pe venit ne poți ajuta să ne desfășurăm activitatea și să monitorizăm statul, să observăm alegerile, să monitorizăm clientelismul politic, să lucrăm cu profesori de educație civică sau să explicăm politicile publice către cât mai multe persoane.

Pentru venituri salariale completează Declaratia 230. Nu iti face probleme dacă atunci nu cunoști suma corespunzătoare pentru procentul din impozit. Va fi calculată de catre organele fiscale. Poți lăsa căsuța necompletată!

Descarca formularul 230. 

Aceste formulare se pot trimite prin scrisoare recomandată către Administrația Financiară de care aparții (adresele sunt disponibile aici) până pe 25 mai 2023 sau pe email la [email protected] si ne ocupam noi de depunere, pana la data de 20 mai 2023.Citește mai multe despre regulile de completare

Daca ai nevoie de ajutor pentru completare, contactează-ne la [email protected]

DE CE SĂ CONTRIBUI LA CREȘTEREA COMUNITĂȚII BUNEI GUVERNĂRI?

Află că noi am spus NU furtului din facturile la energie, folosirii clientelare a banilor din bugetul public și fraudei electorale. Mai presus de toate, suntem cei care spunem DA cetățenilor, fie ei întreprinzători, pensionari, liber profesioniști, preocupați sau nu de problemele societății.

Pentru Expert Forum tu, ca cetățean ești la loc de cinste. Ca think-tank deschis spre comunitate am căutat să aducem o schimbare în viața ta cu fiecare proiect pe care l-am derulat:

 • Ne-am dedicat urmăririi traseului banilor tăi spre bugetul public cu Harta clientelismului și analizele despre PNDL și Saligny;
 • Ne-am concentrat și am reușit să-ți arătăm de ce plătești un preț atât de mare pentru energie prin campania Cât te fură la factură;
 • Am creat servicii de asistență juridică pentru alegători pentru că credem că drepturile fundamentale, printre care și cel la vot trebuie exprimate fără bariere; apoi am pus presiune pe politicieni pentru ca reforma legilor electorale să aducă alegeri organizate moderne și corecte. Am observat alegerile locale și parlamentare și am intervenit ori de câte ori autoritățile nu și-au îndeplinit sarcinile. Ne-am luptat să scădem subvențiile pentru partidele politice și să creștem transparența în utilizarea lor
 • Am susținut statul de drept și ne-am luptat pentru o justiție funcționază și eficientă
 • Mai nou, pentru că știm cât de important este să ai condiții pentru a prospera, dezbatem cu mediul de afaceri și cu cetățenii interesați politici pe interesul comunității

Vezi ce am făcut în ultimii ani și cum ne poți susține în 2023!

Mai multe despre ceea ce am făcut în 2021:

În 2023 continuăm! Dacă vreți să ne susțineți, puteți să faceți o donație, să direcționați 3,5% către EFOR sau ne puteți scrie, pentru a lucra împreună.

 

DONAȚII FIRME

FORMULARUL 177 – este o declarație prin care firmele plătitoare de impozit pe profit sau microîntreprinderile pot vira până la 20% din valoarea impozitului pe profit, respectiv a impozitului pe venituri, cu titlul de sponsorizare către un ONG. Mai exact, compania transmite către ANAF să redirecționeze această sumă către ONG, fără niciun cost pentru firmă.

Când se depune formularul 177?

 • în termen de 6 luni de la termenul legal de depunere a declarației anuale privind impozitul pe profit (D101), dacă sunteti firmă plătitoare de impozit pe profit.
 • în termen de 6 luni de la termenul legal de depunere a declarației de impozit pe veniturile microîntreprinderilor (D100) aferente trimestrului IV, în cazul microîntreprinderilor

*Deci, după ce ați depus D101 sau D100 pentru trimestrul IV, puteți depune și formularul 177.

Care sunt pașii pentru a trimite formularul?

 1. Descarcă formularul D177 DE AICI.  Ghidul oficial pentru completarea formularului este aici – ORDIN Nr. 1679/2022 din 20 septembrie 2022
 2. Trebuie încheiat un contract de sponsorizare între firmă și Expert Forum. Trimite-ne un e-mail la [email protected] și vă trimitem un contract personalizat.
 3. Depune formularul împreună cu contractul de sponsorizare pe platforma e-guvernare.ro.

Dacă ai orice întrebare ne poți contacta pe adresa de e-mail [email protected] sau la numărul (+40) 21 211 7400.

Îți mulțumim!