Donații – persoane juridice

Companiile private pot să direcționeze 20% din impozitul pe profit către EFOR și activitățile noastre de promovare a bunei guvernanțe. În loc să dai banii statului poți sprijini eforturile EFOR în a rezolva o problemă cu care probabil se confruntă și compania ta. Sponsorizarea poate fi dedusă integral din impozit dacă ea nu depășește 0.5% din cifra de afaceri și 20% din impozitul datorat pe profit. Acțiunile EFOR au un impact real asupra calității actului de guvernare și, care alături de dumneavoastră poate deveni sustenabil!

Pașii unei sponsorizări

  1. Alege ce vrei să susții dintre activitățile organizației la www.expertforum.ro. EFOR monitorizează și evaluează impactul politicilor publice din mai multe sectoare, folosește mecanisme de avertizare timpurie (early warning) asupra derapajelor din sectoarele de interes, dar are și instrumentele de advocacy prin care să diminueze impactul acestora. Alege activitatea care este importantă pentru compania ta!
  2. Estimează valoarea procentului din impozitul pe profit pe care în mod normal îl datorezi statului, adică suma pe care o poți direcționa către EFOR ca sponsorizare. Consultă contabilul sau folosește unul dintre calculatoarele de sponsorizare disponibile pe internet pentru a afla suma.
  3. Un altfel de contract social. Contactează-ne pentru a încheia un contract de sponsorizare prin care să specificăm valoarea sponsorizării, modul în care dorești să fie promovată imaginea companiei, cum vrei să fii implicat sau informat asupra modul în care folosim banii. Contractul trebuie încheiat până la 31 decembrie. Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit se reportează în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleaşi condiţii, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit.
  4. Anunță contabilitatea că s-a încheiat contractul de sponsorizare astfel încât în baza lui să se facă transferul către EFOR, iar compania să primească deducerile fiscale. Aceste facilități se aplică pentru impozitul datorat pe anul în care s-a făcut sponsorizarea.
  5. Informează-te asupra modului în care folosim fondurile din sponsorizare. Vrem transparență și atunci când vorbim de bugetul EFOR. Ne puteți cere un raport asupra unei activități punctuale pe care ați susținut-o. Ne-am bucura dacă ne-ați susține și prin participarea la evenimentele pe care le organizăm.

 

Un model de contract de sponsorizare se poate descărca aici .contract-sponsorizare

Contactează-ne pentru mai multe detalii.

Septimius Pârvu, Manager de proiecte
[email protected] | 0787.638.315

 

Baza legala: Codul fiscal 2015  Art.25 Cheltuieli:

i) cheltuielile de sponsorizare şi/sau mecenat şi cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad sumele aferente din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:

1. valoarea calculată prin aplicarea a 0,5% la cifra de afaceri; pentru situaţiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri, această limită se determină potrivit normelor;

2. valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.

Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe profit, potrivit prevederilor prezentei litere, se reportează în următorii 7 ani consecutivi. Recuperarea acestor sume se va efectua în ordinea înregistrării acestora, în aceleaşi condiţii, la fiecare termen de plată a impozitului pe profit.