Ediția aniversară – Let’s Talk About You(th)!

 

Let’s talk about You(th)! (LTY) a început în mai 2020, în plină pandemie, din necesitatea unui program dedicat adolescenților. Pentru a sărbători 10 ediții ale LTY în care am lucrat cu mai mult de 400 de studenți – am decis să lansăm o invitație în comunitatea noastră de absolvenți pentru a participa la o ediție aniversară.

20 de liceeni din Roman, Tecuci, Mizil, Târgoviște, Alexandria, Buzău, Timișoara, Galați și Constanța s-au întâlnit online în ateliere, au pregătit discursuri și au făcut schimb de feedback, pentru ca fiecare dintre ei să scrie și să susțină un discurs de 3 minute, prezentând o problemă importantă care îi afectează pe ei și comunitatea lor, precum și soluții realiste. Au abordat subiecte precum drepturile femeilor, accesul la educație de calitate, agresiunea și schimbările climatice.

 

Deși tema concursului a fost aceeași – „Care este o problemă importantă care te afectează pe tine și comunitatea ta?”, elevii au întâmpinat o nouă provocare – să includă perspectiva comunității europene în abordarea lor. 

 

Discursurile lor au fost evaluate de un juriu format din 3 membri activi din societatea civilă cu expertiză în subiectele abordate de studenți:

 

– Alina Constantinescu, coordonator de proiecte în domeniul educației, implicării civice și promovării respectului pentru diversitate

– Andreea Rusu, director executiv al Centrului FILIA, organizație feministă

– Monica Loloiu, parte a Departamentului politic la reprezentarea Comisiei Europene în România

 

Pe baza competiției foarte strânse, am acordat două premii I, trei premii II și cinci premii III. 

Premiul 1 – Roxana Cazacu, Mizil

Premiul 1 – Bianca Stoian, Buzău

 

Premiul 2 – Oana Maria Ene, Buzău

Premiul 2-  Andreea Lungu, Alexandria

Premiul 2 – Marius Chiriac, Buzău

 

Premiul 3 – Adriana Patrichi, Tecuci

Premiul 3 – Dara Ciubotaru, Buzău

Premiul 3 – Cristiana Galateanu, Galați

Premiul 3 – Ana Maria Marin, Târgoviște

Premiul 3 – Adriana Ciobanu, Roman

 

Au fost acordate premii speciale ale juriului pentru cele mai bune soluții, cel mai bun îndemn la acțiune, cele mai bune argumente și cea mai bună susținere a discursului.

Felicitări premiaților și mulțumim profesorilor& elevilor pentru că au făcut acest proiect posibil!

 

Let’s Talk About You(th)-Anniversary Edition este co-finanțat prin cadrul proiectului “Promovarea valorilor comune în Europa” finanțat prin programul Europe for Citizens al Comisiei Europene.


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.