EFOR a adoptat documentarul CECILIA în cadrul One World România 2016

Festivalul internațional de documentar și drepturile omului One World Romania revine in perioada 21-27 martie la Bucuresti, cu cea de-a noua ediție. Aceasta ediție va va aduce in atentie 60 de filme documentare – proaspete, pline de emotie, presarate pe alocuri cu cinism si cruzime, dar și cu doze mari de empatie și umor.

Filmele din cadrul One World Romania 2016 sunt impartite in noua sectiuni tematice – „Cabinetul de criza al Europei”, „Valiza de refugiati”, „Focus: Orientul Apropiat”, „Drepturi si strambe”, „Ochiul vanat al dragostei noastre”, „Traim ca sa muncim”, „Dinolo de camasa de forta”, „Delicatessen” si „Kinedok” si vor fi proiectate la Cinema Eforie, Cinema Union, Cinema Elvire Popesco si Holliwood Multiplex (Vitan).

Ca in fiecare an, One World Romania reia initiativa „Adopta un Documentar” prin care promoveaza cauze ce tin de incalcarea drepturilor omului cu sprijinul organizatiilor non-guvernamentale.  Expert Forum s-a alaturat initiativei adoptand filmul „Cecilia” din sectiunea „Drepturi si strambe”. 

Cecilia (trailer: bit.ly/1MbegvN| descriere: bit.ly/1LWce7O)

La patru dupa ce regizorul filmului o angajeaza pe Cecilia ca menajera, aceasta primeste un telefon si afla ca fiica ei a fost gasita decedata intr-o casa din Delhi in care lucra.  Intr-o tara in care mii de copii sunt victime ale traficului de persoane si multi nu sunt gasiti niciodata, Cecilia decide sa lupte pentru dreptate cu ajutorul angajatorilor ei. Impreuna, cei trei duc o lupta impotriva coruptiei la toate nivelurile si se trezesc nagivand prin itele unei retele complexe de politisti, traficanti, judecatori, avocati si membri ai familiilor implicate.

Program proiectii: luni 21 martie, 18:00, Cinema Union & marti 22 martie, 20:30, Cinema Elvire Popesco.

 

Fiecare proiectie va fi urmata de o discutie cu publicul, alaturi de experti EFOR: Laura Stefan, Septimius Parvu si Cezara Grama.

Va asteptam in cinematografe pentru un tratament cu filme documentare pentru diverse afectiuni colective ale societatii in care traim!


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.