EFOR este partener în mai multe angajamente în cadrul Planului Național de Acțiune 2022-2024 al Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă

Pe 20 iulie Guvernul a aprobat noul Plan de Acțiune 2022- 2024 al Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă. EFOR este partener într-un angajament care are ca scop creșterea transparenței privind implementarea programelor naționale de investiții precum Anghel Saligny și pentru un angajament care are rolul de a asigura participarea echilibrată a femeilor și bărbaților la procesul de decizie în viața publică și politică, alături de Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES). De asemenea, Expert Forum se va implica în angajamentul legat de date deschise. Propunerea EFOR legată de creșterea transparenței privind finanțarea politică nu a fost preluată de Autoritatea Electorală Permanentă.

Vezi aici propunerile inițiale EFOR

 

Proiect derulat de

Proiectul Politici publice locale participative și relevante este derulat de Asociația Expert Forum în parteneriat cu Asociația Română Pentru Locuințe Casa Plus, Euroland Banat, Centrul pentru Resurse Civice și Colegiul Național „Mircea Eliade” Resița cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. „Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă”

 

 

 

Activitățile de transparentizare a finanțării politice fac parte dintr-un proiect implementat cu sprijinul Biroului Afacerilor Internaţionale cu Narcotice și Aplicarea Legii (INL) în parteneriat cu CEELI Institute (Central and Eastern European Law Initiative) și International Foundation for Electoral Systems (IFES)


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.