Banii UE…vorbesc! Concurs de fotografie

 

Cum  s-au cheltuit banii UE în Romania? Proiectele smart și NOT so smart finanțate prin fonduri UE din România

Expert Forum dă startul concursului de fotografie. Vrem să vedem cum s-au cheltuit banii UE în România, și mai ales pe ce!

Săli de sport construite în pustiu, spații de expoziție care stau cu lacătul pus și nefolosite, lucrări de construcție care s-au stricat înainte să fie terminate, dar și proiecte care au adus beneficii reale comunității.

Vrem să le vedem pe toate și avem nevoie de fotografi să le găsească, să le imortalizeze și să ni le arate în cele mai interesante ipostaze!

Și mai mult decât atât, le și premiem pe cele mai bune.

Premiile:

  1. Locul I – 1000 RON
  2. Locul II – 800 RON
  3. Locul III – 500 RON

Cu ajutorul unui juriu, vom alege cele mai bune fotografii și le vom premia.

Suntem bucuroși să anunțăm că juriul va fi format din:

  • Angela Cristea, Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România
  • Cristian Preda, Europarlamentar
  • Dan Perjovschi, Artist vizual

Acordarea premiilor va avea loc pe 10 Decembrie la București, în cadrul evenimentului de închidere a proiectului, cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție.

 

Tema

Banii UE…vorbesc!

A reușit România să susțină dezvoltarea prin accesarea fondurilor UE?

În 2018, vorbim încă de un număr mic de administrații locale care accesează fondurile UE pentru a susține implementarea a unor proiecte de interes pentru cetățeni la nivel local. Mai mult decât atât, dintre proiectele finanțate prin fonduri UE, nu toate răspund unor nevoi reale.

EFOR crede că banii publici (naționali sau UE) trebuie să fie cheltuiți într-o manieră care contribuire la creșterea sustenabilă a comunităților noastre, așa că ne-am propus să vedem cum s-au cheltuit banii UE până acum ca apoi să vedem împreună cum i-am putea cheltui mai bine.

 

 

Ce ne interesează?

Așteptăm fotografii care să ne arate cum s-au cheltuit banii UE până acum – proiecte încheiate și proiecte în derulare.

Prin fonduri UE s-au construit sălie de sport nefolosite, centre de excelență sau antreprenoriat care sunt închise sau lucrări de constructție care s-au stricat înainte să fie terminate. Însă, în același timp, fondurile UE au fost folosite pentru a revitaliza anumite comunități prin investiții în transport, digitalizare și spații pentru activități la dispoziția cetățenilor.

Vrem să le vedem pe toate și avem nevoie de fotografi să le găsească, să le imortalizeze și să ni le arate în cele mai bune ipostaze!

Vor fi evaluate atât din punct de vedere al originalității și creativității fotografiei, cât și al obiectivului/proiectului imortalizat.

 

Cine poate participa?

Orice persoană pasionată de fotografie (fie că este amator, fie profesionist) și de implicare civică, a cărei imaginație este “gâdilată” de tema concursului nostru.

Se pot înscrie doar persoanele fizice care au împlinit 18 ani (nu se pot înscrie persoanele juridice – companie sau organizație). O fotografie poate fi înscrisă în numele unei persoane sau colectiv, dacă este cazul.

 

Procedura de participare:

Fotografia/fotografiile trebuie să fie trimise electronic pe adresa de e-mail [email protected] cu titlul “Competiție foto” până pe 1 decembrie 2018 7 decembrie 2018, până la sfârșitul zilei (ora 24.00). Fiecare participant poate înregistra până la trei (3) fotografii.

Perioada de participare: 17 noiembrie – 1 decembrie 2018 (până la sfârșitul zilei)

Participarea la acest concurs este gratuită. 

 

Mailul trebuie să includă:

  • Fotografia care să aibă minim 5 Mb, în format JPG.
  • Titlul pozei și o un paragraf cu o scurtă descriere a ceea ce conține: locație (județ și localitate), numele proiectului/obiectivului finanțat prin fonduri UE fotografiat, fondul din care a fost finanțat.
  • Datele de contact ale participantului – nume, prenume, e-mail, număr de telefon (nu se vor primi aplicații anonime).
  • Opțional, câteva cuvinte despre participant.

 

Regulament și alte informații

1. Suma premiului este valoarea net ce va fi acordată acestuia.

2. Membrii Asociației Expert Forum, ai partenerilor din proiect, voluntarii și rudele acestor persoane nu pot participa la competiție.

3. Drepturi de autor

– Prin înscrierea în concurs, solicitantul este de acord că lucrarea sa va fi disponibilă pe internet și în publicații tipărite ale Asociației Expert Forum și va fi utilizată de Asociația Expert Forum în timpul activităților sale. Participantul este, de asemenea, de acord că lucrarea va fi afișată pe platformele online ale Asociației Expert Forum.

– Participantul are dreptul la reproducere, dar trebuie să informeze Asociația Expert Forum cu privire la aceasta. Asociația Expert Forum poate formula obiecții față de distribuirea de către altcineva în afară de participant, dacă este contrară obiectivelor și activităților publice ale Asociației.

– Participantul garantează că lucrarea înscrisă îi aparține și este liberă de dreptul sau obligația oricărei terțe părți de a limita sau împiedica achiziționarea și utilizarea ei de către Asociația Expert Forum.

– În baza premiului acordat, Asociația Expert Forum are dreptul de utilizare nerestricționată, necomercială și neexclusivă a fotografiei.

4.    Confidențialitate: Prin transmiterea datelor personale către Asociația Expert Forum sunteți de acord ca acestea să fie gestionate de către Asociația Expert Forum  după cum urmează.

5.    Scopul gestionării datelor: Asociația Expert Forum utilizează informațiile furnizate de solicitant în scopul corespondenței cu acesta și în scopul publicării numelui și prenumelui acestuia în legătură cu fotografia sa

6.    Protecția datelor cu caracter personal: Asociația Expert Forum declară că datele personale furnizate de participant prin online sunt tratate cu același grad de securitate ca și celelalte date cu caracter personal furnizate. Asociația Expert Forum tratează toate datele, faptele și informațiile referitoare la datele personale ale participantului ca fiind confidențiale în condițiile prevăzute de lege.