[TUR GHIDAT] Constanța. Vraja mării pe banii tăi!

Expert Forum (EFOR) și Centrul pentru Resurse Civice vă invită sâmbăta la un tur ghidat și GRATUIT, nemaipomenit și nemaiauzit, cu barca și apoi pe uscat!

Timp de câteva ore o sa ne uităm la mare și o să discutam despre cum se cheltuie banii publici (UE și naționali) la sub vraja mării!

Goeleta „Speranţa“ ne va purta pentru 2 ore la granița dintre realitate și planul imaginar, cu o administrație ideală, timp în care noi vom medita la urmăătoarele întrebări:

Cum au fost folosiți banii europeni la Constanța? Ce beneficii avem din proiectele pe fonduri UE? Cum s-au legat ele de prioritățile de dezvoltare a administrației publice din Constanta în ultimii zece ani? Proiecte cu fonduri UE, investiții private, care a fost direcția lor? Beneficiul cetățeanului sau nu chiar? Buna administrare a banilor și ducerea la bun sfârșit a proiectelor începute sau tergiversarea lor la nesfârșit? Ieftine sau scumpe? Toalete publice la preț de apartament și stații de biciclete fără biciclete?

Vom vedea de pe mare cum arată peisajul costier din Constanța și dacă dezvoltarea lui masivă din ultimii zece ani a îmbunătățit accesul constănțenilor la plajă și la mare sau din contră, a redus accesul cetățenilor în zona costieră? Fence or No fence, no offence?

Apoi împreună cu Diana Slav și Constanta Walking Tour vom continua la pas prin Constanța să descoperim istoria orașului și cum a fost ea valorificată de către municipalitate în ultimii 30 de ani – proiecte europene care au sfârșit nu tocmai bine, Cazinoul degradat sau proiecte imobiliare care au umbrit frumusețea Pieței Ovidiu și a zonei peninsulare.

Unde, când și cum?

Turul cu barca va începe la ora 11.00, cu plecarea din Portul turistic Tomis.

Participarea la turul cu barca este gratuită și se va face exclusiv pe baza înscrierii, locurile fiind limitate la 20. Așadar, primul venit, primul servit!

Pentru înscriere, vă rugăm vedeți aici:
https://www.eventbrite.co.uk/e/vraja-marii-pe-banii-tai-tic…

Turul prin oraș, în zona peninsulară, va continua de la ora 13.00, cu preluare din Portul turistic Tomis. Participarea la turul pietonal este deschisă publicului și nu necesită înscriere. Aici vă așteptăm fără număr!

Turul este organizat în cadrul proiectului Europa MEA – Active Local Citizens for An Accountable Europe, finanțat de către Comisia Europeană prin fondul Europe for Citizens.