Cazinoul din Constanța – istorie, conservare, restaurare și viitor

6 Jun 2018 (00:30 - 15:30) · Aula Bibilotecii Județene din Constanța

 

Asociația Expert Forum împreună cu Centrul pentru Resurse Civice din Constanța și Specialitatea Jurnalism a Facultății de Litere, Universitatea Ovidius organizează pe 6 iunie 2018, de la ora 13.30, evenimentul “Cazinoul din Constanța – istorie, conservare, restaurare și viitor”.

 

Evenimentul ce va avea loc în Aula Bibliotecii Județene “Ioan N. Roman” îi va avea ca invitați pe Dr. Doina Păuleanu, director al Muzeului de Artă din Constanța, precum și pe arh. Radu Cornescu cu o discuție despre istoria și însemnătatea Cazinoului pentru Constanța și constănțeni.

Arh. Daniela Costea, membră a Asociației ARCHÉ, se va alătura discuției pentru a discuta despre urgența conservării Cazinoului și includerea lui anul acesta în programul “7 cele mai periclitate situri din Europa” al EUROPA NOSTRA. Discuțiile vor continua pe tema provocărilor ultimilor ani cu privire la restaurarea Cazinoului și anularea repetatelor achiziții publice derulate pentru lucrări de restaurare.

Publicul va lua parte spre final la o discuție deschisă despre viitorul Cazinoului.

 

13.15-13.30 Sosirea participanților și cafea de bun venit
13.30-13.40 Introducere

Despre proiectul Europa MEA | Mobilize| Energize| Active Citizens

13.40-15.30

 

 Cazinoul, simbol al Constanței de un secol

Dr. Doina Păuleanu, director al Muzeului de Artă din Constanța

Arh. Radu Cornescu

Urgența conservării – Cazinoul inclus în programul “7 cele mai periclitate situri din Europa” al EUROPA NOSTRA

Daniela Costea, Asociația ARCHÉ

Lucrările de restaurare a Cazinoului – provocări cu privire la desfășurarea procedurilor de achiziții

TBC

Cazinoul în viitor, încotro?

Discuție deschisă

15.30-15.45 Concluzii

 


Evenimentul face parte din proiectul “Europa MEA – Active Citizens for an Accountable Europe” al Asociației Expert Forum, un proiect care încurajează și sprijină activismul la nivel local, finanțat de Comisia Europeană prin programul Europe for Citizens.

Ca parte a proiectului, echipe de cetățeni vor monitoriza pe parcursul anului 2018 mai multe subiecte de interes la nivel local, precum Cazinoul Constanța și Piața Ovidius.