Consolidarea Statului de Drept într-un spațiu al schimbării #1, Iași

2 Oct 2014 10:00 · Facultatea de Drept - Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, Strada Carol I nr 11

afis-iasiExpert Forum și Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundaţiei Konrad Adenauer au plăcerea de a vă invita la conferința Consolidarea Statului de Drept într-un spațiu al schimbării care va avea loc joi, 2 octombrie 2014, între orele 10 și 13, în Aula „Paul Demetrescu” (amfiteatrul I.1.) din cadrul Facultății de Drept, Bd-ul Carol I, nr 11, Iași.

Vom dezbate argumentat despre statul de drept alături de profesioniști cu experiență în reforma justiției

Prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Judecător CCR, Decan al Facultății de Drept, Universitatea A.I.Cuza Iași
Laura ȘTEFAN, expert anticorupție, Expert Forum
Attila BIRO, jurnalist de investigatie, Gandul.info

Întrucât credem cu tărie în importanța independenței justiției, respectarea drepturilor omului și bună guvernare, vă provocăm la o discuție despre rolul Curții Constituționale în asigurarea statului de drept în România, statul de drept ca o garanție pentru cetățean și despre ce face presa în statul de drept. în contextul unei situații regionale tensionate, în care principiile democratice devin tot mai greu de apărat. Mai mult, vom dezbate despre soluții de consolidare a bunei guvernări într-o Românie încă nematurizată, în care cetățenia activă este mai degrabă excepția, iar cadrul legislativ și instituțional din domeniul justiției și luptei împotriva corupției sunt permanent supuse presiunilor.

Pentru detalii suplimentare si confirmari, va rugam sa il contactati pe Septimius Pârvu, Manager de program: [email protected] și 0737.748.667.

Acest eveniment face parte din proiectul Consolidarea statului de drept prin cetățenie activă și este organizat în parteneriat cu Asociația Liderjust și Facultatea de Drept, Universitatea A. I. Cuza.