Consolidarea statului de drept într-un spațiu al schimbării #2, Constanța

14 Oct 2014 (15:00 - 19:00) · Universitatea Ovidius - Facultatea de Drept si Stiinte Administrative Aleea Universității nr. 1, Corp A, Constanta, Romania

ctaExpert Forum, în parteneriat cu Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundaţiei Konrad Adenauer și Liderjust are plăcerea de a vă invita la conferința Consolidarea Statului de Drept într-un spațiu al schimbării care va avea loc marți, 14 octombrie 2014, între orele 15 și 19 în Sala Senatului, Facultatea de Drept și Științe Administrative, Universitatea Ovidius Constanța, Aleea Universității, Nr. 1.

Vom dezbate argumentat despre statul de drept alături de profesioniști cu experiență în reforma justiției:

Rolul judecătorului în statul de drept – Cristi DĂNILEȚ, judecător, Consiliul Superior al Magistraturii,

Transparența activității instanțelor ca o garanție a respectării drepturilor cetățenilor – Laura ANDREI, judecător, Președinte Tribunalul București

Statul de drept ca o garanție pentru cetățean – Laura ȘTEFAN, expert anticorupție, Expert Forum

Costin UDREA, Liderjust
Agenda evenimentului

Întrucât credem cu tărie în importanța independenței justiției, respectarea drepturilor omului și bună guvernare, vă provocăm la o discuție despre rolul judecătorului în statul de drept, statul de drept ca o garanție pentru cetățean și transparența activității instanțelor ca o garanție a respectării drepturilor cetățenilor. Vom pune toate aceste subiecte în contextul unei situații regionale tensionate, în care principiile democratice devin tot mai greu de apărat. Mai mult, vom dezbate despre soluții de consolidare a bunei guvernări într-o Românie încă nematurizată, în care cetățenia activă este mai degrabă excepția, iar cadrul legislativ și instituțional din domeniul justiției și luptei împotriva corupției sunt permanent supuse presiunilor.
Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să îl contactati pe Septimius Pârvu, Manager de program: [email protected] și 0737.748.667. Mai multe detalii despre proiect: http://expertforum.ro/consolidarea-statului-de-drept.

Evenimentul face parte dintr-o serie de conferințe organizate de Expert Forum și Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundației Konrad Adenauer în 6 orașe (Iași, Constanța, Timișoara, Craiova, Cluj-Napoca, București) din țară cu scopul de a crește gradul de conștientizare a importanței pe care o au principiile democrației și ale unui stat de drept pentru societatea românească. Proiect co-finanțat dintr-un grant al Open Society Foundations.
OSI_0logo-kas

Posted in Fără categorie.