Consolidarea statului de drept într-un spațiu al schimbării #3, Craiova

5 Nov 2014 16:00 · Aula MAGNA a Facultății de Drept și Științe Sociale, Universitatea din Craiova, Calea Bucureşti nr. 107D

afis-craiovaExpert Forum în parteneriat cu Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundaţiei Konrad Adenauer și Liderjust are plăcerea de a vă invita la conferința Consolidarea Statului de Drept într-un spațiu al schimbării care va avea loc miercuri, 5 noiembrie 2014, începând cu ora 16 la Aula MAGNA a Facultății de Drept și Științe Sociale, Universitatea din Craiova, Calea Bucureşti nr. 107D

Vom dezbate argumentat despre statul de drept alături de profesioniști cu experiență în reforma justiției:

Rolul judecătorului în statul de drept
Cristi DĂNILEȚ, judecător, Consiliul Superior al Magistraturii

Rolul Curții Constituționale în statul de drept
Daniel MORAR, judecător, Curtea Constituțională a României

Ce face presa în statul de drept
Dan TAPALAGĂ, redactor șef, Hotnews.ro

Statul de drept ca o garanție pentru cetățean
Laura ȘTEFAN, expert anticorupție, Expert Forum

Despre lideri în justiție
Alexandra LĂNCRĂJAN, procuror, Liderjust

Întrucât credem cu tărie în importanța independenței justiției, respectarea drepturilor omului și bună guvernare, vă provocăm la o discuție despre rolul CCR și al judecătorului în statul de drept, statul de drept ca o garanție pentru cetățean, presa în statul de drept și despre lideri în justiție. Vom pune toate aceste subiecte în contextul unei situații regionale tensionate, în care principiile democratice devin tot mai greu de apărat. Mai mult, vom dezbate despre soluții de consolidare a bunei guvernări într-o Românie încă nematurizată, în care cetățenia activă este mai degrabă excepția, iar cadrul legislativ și instituțional din domeniul justiției și luptei împotriva corupției sunt permanent supuse presiunilor.

Eveniment organizat cu sprijinul Facultății de Drept și Științe Sociale, Universitatea din Craiova si ELSA Craiova.

Agenda evenimentului aici.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să îl contactati pe Septimius Pârvu, Manager de program: [email protected] și 0737.748.667. Mai multe detalii despre proiect aici.

Evenimentul face parte dintr-o serie de conferințe organizate de Expert Forum și Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundației Konrad Adenauer în 6 orașe (Iași, Constanța, Timișoara, Craiova, Cluj-Napoca, București) din țară cu scopul de a crește gradul de conștientizare a importanței pe care o au principiile democrației și ale unui stat de drept pentru societatea românească. Proiect co-finanțat dintr-un grant al Open Society Foundations.
OSI_0logo-kas