Consolidarea statului de drept într-un spațiu al schimbării #4, Cluj Napoca

12 Nov 2014 · Clădirea FSPAC 1, Sala V/2, Str. Traian Moșoiu, Nr. 71, Cluj Napoca

Expert Forum în parteneriat cu Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundaţiei Konrad Adenauer și Liderjust are plăcerea de a vă invita la conferința Consolidarea Statului de Drept într-un spațiu al schimbării care va avea loc miercuri, 12 noiembrie 2014, începând cu ora 12 in Clădirea FSPAC 1, Sala V/2,  Str. Traian Moșoiu, Nr. 71, Cluj Napoca.

Vom dezbate argumentat despre statul de drept alături de profesioniști cu experiență în reforma justiției:

Deschiderea dezbaterii
Prof. univ. dr. Călin HINȚEA, decan, FSPAC

Rolul judecătorului în statul de drept
Dana GÂRBOVAN, judecător, Curtea de Apel Cluj

 Lupta impotriva coruptiei – element esential pentru statul de drept
Anca JURMA, procuror, Direcția Națională Anticorupție

Statul de drept ca o garanție pentru cetățean
Laura ȘTEFAN, expert anticorupție, Expert Forum

Întrucât credem cu tărie în importanța independenței justiției, respectarea drepturilor omului și bună guvernare, vă provocăm la o discuție despre rolul judecătorului în statul de drept, statul de drept ca o garanție pentru cetățean si despre lupta împotriva corupției ca element esențial pentru statul de drept.. Vom pune toate aceste subiecte în contextul unei situații regionale tensionate, în care principiile democratice devin tot mai greu de apărat. Mai mult, vom dezbate despre soluții de consolidare a bunei guvernări într-o Românie încă nematurizată, în care cetățenia activă este mai degrabă excepția, iar cadrul legislativ și instituțional din domeniul justiției și luptei împotriva corupției sunt permanent supuse presiunilor.

Eveniment organizat cu sprijinul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca

Agenda evenimentului aici.

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să îl contactati pe Septimius Pârvu, Manager de program: [email protected] și 0737.748.667. Mai multe detalii despre proiect aici.

Evenimentul face parte dintr-o serie de conferințe organizate de Expert Forum și Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundației Konrad Adenauer în 6 orașe (Iași, Constanța, Timișoara, Craiova, Cluj-Napoca, București) din țară cu scopul de a crește gradul de conștientizare a importanței pe care o au principiile democrației și ale unui stat de drept pentru societatea românească. Proiect co-finanțat dintr-un grant al Open Society Foundations.
OSI_0logo-kas

Posted in Fără categorie.