[DEZBATERE BĂLȚI] Consolidarea Statului de Drept într-un spațiu al schimbării #2

3 May 2017 16:00 · Sala Polivalentă, Corpul Administrativ, Facultatea de Drept și Științe Sociale

Expert Forum și Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundaţiei Konrad Adenauer au plăcerea de a vă invita la conferința publică Consolidarea statului de drept într-un spațiu al schimbării #2 care va avea loc miercuri, 3 mai, începând cu ora 17. Vă așteptăm în Sala Polivalentă, Corpul Administrativ, Facultatea de Drept și Științe Sociale (Pușkin nr 38, Bălți). Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Vom dezbate argumentat despre statul de drept alături de profesioniști din România și Moldova:

Reformarea justitiei si combaterea coruptiei in democratiile in devenire
Vladislav GRIBINCEA, Președinte, Centrul de Resurse Juridice din Moldova

Rolul presei independente în statul de drept
Mariana RAȚĂ, Redactor coordonator, Centrul de Investigatii Jurnalistice

Separarea puterilor în stat și impactul asupra democrației
Cezara GRAMA, Jurist, Expert Forum, România

Întrucât credem cu tărie în importanța independenței justiției, respectarea drepturilor omului și bună guvernare, vă provocăm la o discuție despre lupta împotriva corupției în statul de drept, care este rolul presei, de ce este statul de drept o garanție pentru cetățean și cum se formează lideri în justiție. Vom pune toate aceste subiecte în contextul unei situații regionale tensionate, în care principiile democratice devin tot mai greu de apărat. Mai mult, vom dezbate despre soluții de consolidare a bunei guvernări într-o Românie încă nematurizată, în care cetățenia activă este mai degrabă excepția, iar cadrul legislativ și instituțional din domeniul justiției și luptei împotriva corupției sunt permanent supuse presiunilor.

Contact:  Septimius Pârvu, coordonator de proiecte: [email protected] sau telefon 0787.638.315.

Mai multe detalii despre proiect aici.
Evenimentul face parte dintr-o serie de conferințe organizate de Expert Forum și Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundației Konrad Adenauer în 7 orașe din România și Republica Moldova.
logo-kas

Posted in Fără categorie.