Dezbatere De ce eu? Cetățeanul vs sistem

7 Dec 2015 15:00 · Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Interne

 

 

Expert Forum și Direcția Generală Anticorupție vor organiza luni, 7 decembrie începând cu ora 15.00 dezbaterea De ce eu? Cetățeanul vs sistem. Vom discuta alături de angajați ai Ministerului de Interne despre integritate în spațiul public, precum și despre drepturi și modalități de apărare a acestora pornind de la filmul De ce eu?, regizat de Tudor Giurgiu.

Ce ați face dacă sistemul în care lucrați ar comite abuzuri? Ați lupta pentru cauză sau ați renunța? Plecăm de la aceasta dilemă și vom porni o discuție despre eroi sau simpli cetățeni care și-au susținut principiile prin lupta cu abuzurile din sfera publică. Ne propunem să căutăm și să îi găsim pe cei din jurul nostru care nu se lasă intimidați de un sistem corupt și injust și să vedem cum au reușit să schimbe starea de fapt.

Istoria recentă a arătat că rețelele de influență, corupția și guvernarea bazată pe nepotism pot fi sancționate și nu mai sunt înconjurate de un zid nepenetrabil. Dar cu siguranță mai sunt pași de făcut în această direcție și este nevoie de acțiune civică care să spargă acest cerc vicios. Vom discuta despre pașii care trebuie urmați alături de Laura Ștefan (expert anticorupție, Expert Forum), Tudor Gurgiu (regizor, De ce eu?) și Alexandra Lăncrăjan, procuror/ Liderjust.

Parteneri: Liderjust, Centrul Român de Politici Europene

Contact: Septimius Pârvu, manager de proiect Expert Forum, [email protected] sau 0787.638.315

 

Proiectul Cetățenia activă – un instrument puternic pentru consolidarea statului de drept este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

logos