EFOR a adoptat „Am avut un vis” la One World România 2019

16 - 17 Mar 2019

 

 

Hai la film! Expert Forum a adoptat și anul acesta un film documentar în cadrul festivalului One World Romania. Astfel, vă invităm la vizionarea filmului „Am avut un vis” și la o discuție bazată pe film, despre cum transformă populismul cultura politică din Italia. Alături de regizoarea Claudia Tosi vom dezbate și asemănările dintre Italia și România, dar și populismul în toată Europa.

Filmul va rula pe:

16 martie, ora 21:00, ARCUB

17 martie, 11:00, Cinemateca Eforie

Link: https://festival-oneworld.ro/l/ro/am-avut-un-vis-455/

 Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=w5zEMuJjYB8

Biletele se găsesc pe Eventbook.

Am avut un vis

Avându-le drept protagoniste pe Daniela, activistă locală a unui partid italian și pe Manuela, deputat în parlamentul italian, filmul documentează transformările vieții politice din Italia ultimilor zece ani și tranziția amenințătoare către un nou tip de a face politică: populismul. Transformarea politică se manifestă atât prin atitudinea schimbată a alegătorilor față de acestea, cât și prin schimbările în propriile lor atitudini față de munca pe care o fac. Deși percepute inițial drept oameni obișnuiți care-și doresc să aducă o schimbare în bine în societatea italiană prin intrarea în viața politică, acum au ajuns să fie considerate simple membre ale unei clase privilegiate, cea a politicienilor, iar impactul pe care aceste etichete îl au asupra lor se întrevede în gândurile din ce în ce mai dese de a depune armele și a renunța la a mai încerca să facă politică. (Raluca Durbacă)

Aproximativ 50 de invitați internaționali vor participa la ediția din 2019 a festivalului, care se va desfășura în cinci locații principale: Cinema Elvire Popesco – Institutul Francez, ARCUB, Cinemateca Eforie, Cinemateca Union, POINT și #Pavilion32– Goethe-Institut București.
Spre deosebire de anii trecuți, în 2019 festivalul are o locație principală, POINT, unde vor avea loc întâlnirile informale de dimineață cu cineaștii, dezbaterile pe tema principală a ediției, workshop-uri și proiecții. După finalul programului zilnic de filme acțiunea se mută în Londohome, hub-ul nocturn al evenimentului.

Program complet: oneworld.ro si Facebook

ORGANIZATOR: Asociația One World Romania

PARTENER PRINCIPAL: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Fundației Konrad Adenauer

Posted in Fără categorie.