Proiecție & dezbatere: De ce eu? Cetățeanul vs sistem – Academia de Poliție Al. I. Cuza, București

21 Mar 2016 15:00 · Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza", București

 

Expert Forum, în parteneriat cu echipa filmului De ce eu?, Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, Asociația Studenților din Academia de Poliție și Liderjust va organiza luni, 21 martie 2016 începând cu ora 15.00 dezbaterea De ce eu? Cetățeanul vs sistem. Vom discuta alături de studenți la Academia de Poliție despre integritate în spațiul public, despre drepturi și abuzuri, precum și modalități de combatere a acestora pornind de la filmul De ce eu?, regizat de Tudor Giurgiu.

Ce ați face dacă sistemul în care lucrați ar comite abuzuri? Ați lupta pentru cauză sau ați renunța? Plecăm de la aceste întrebări și vom porni o discuție despre eroi sau simpli cetățeni care și-au susținut principiile prin lupta cu abuzurile din sfera publică. Ne propunem să căutăm și să îi găsim pe cei din jurul nostru care nu se lasă intimidați de un sistem corupt și injust și să vedem cum au reușit să schimbe starea de fapt.

Istoria recentă a arătat că rețelele de influență, corupția și guvernarea bazată pe nepotism pot fi sancționate și nu mai sunt înconjurate de un zid nepenetrabil. Dar cu siguranță mai sunt pași de făcut în această direcție și este nevoie de acțiune civică care să spargă acest cerc vicios. Vom discuta despre pașii care trebuie urmați alături de Laura Ștefan (expert anticorupție, Expert Forum), Tudor Giurgiu (regizor, De ce eu?) și Alexandra Lăncrănjan, procuror/ Liderjust.

 

Contact: Septimius Pârvu, manager de proiect Expert Forum, [email protected] sau 0787.638.315

 

Campania Singur impotriva tuturor este un demers de încurajare a luptei împotriva presiunilor de orice tip, exercitate de către șefi de instituții, politicieni sau magistrați împotriva celor mulți care lucrează în sistem, fie el public sau privat.

Căutăm povești ale unor oameni care au avut curajul să înfrunte instituții, să demaște ilegalități și abuzuri, să schimbe legi.

Detalii la: www.expertforum.ro/campania-singur-impotriva-tuturor-oameni-care-se-impotrivesc-sistemului/

 

Proiectul Cetățenia activă – un instrument puternic pentru consolidarea statului de drept este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

logos

Posted in Fără categorie.