en_US English

Proiecție & dezbatere la Cluj: DE CE EU? Cetățeanul vs sistem

3 - 4 Jun 2015 · Cluj Napoca

de ce eu (2)
3 iunie, Piața Unirii Open Air, ora 21:45

4 iunie, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Sala T1/T2, Minerilor 85, ora 12

 

Ce ai face dacă ai fi pus față în față cu un sistem abuziv care îți dictează orice mișcare și care te-ar sancționa dacă ai face ceea ce ai crede ca este corect? Ai părăsi barca sau ai rămâne să lupți, cu riscul de a fi sancționat pe nedrept? Pornim de la aceasta dilemă și te invităm la proiecția filmului De ce eu? și la o discutie despre eroi sau simpli cetățeni care și-au susținut principiile prin lupta cu instituțiile statului. Începem de la cazul procurorului Panait, personajul principal al filmului, însă vă propunem să căutăm și să îi găsim pe cei din jurul nostru care nu se lasă intimidați de un sistem corupt și injust și să vedem cum au reușit să schimbe starea de fapt.

Istoria recentă a arătat că rețelele de influență, corupția și guvernarea bazată pe nepotism pot fi sancționate și nu mai sunt înconjurate de un zid nepenetrabil. Mogulii sunt oameni și pot fi aduși în fața justiției, iar faptele lor pot fi expuse. Dar cu siguranță mai sunt pași de făcut în această direcție și este nevoie de civism care să spargă acest cerc vicios. Vino la o întâlnire despre justiție și drepturile cetățeanului cu Laura Ștefan (expert anticorupție, Expert Forum), Tudor Giurgiu (regizor), Călin Hințea (decan FSPAC), Cristina Guseth (Freedom House) Emilian Oprea, Andreea Vasile, Alin Florea și Liviu Pintileasa (actori, De ce eu?).

Proiecția filmului De ce eu? va avea loc în Piața Unirii Open Air, ora 21:45, iar dezbaterea se va desfășura în sala T1/T2 a Facultății de Știinte Politice, Administrative și ale Comunicării, Minerilor 85.
Evenimentul este organizat în parteneriat cu Transilvania International Film Festival (TIFF), Liderjust și Facultatea de Știinte Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea Babes-Bolyai.

Contact: Septimius Pârvu, manager de proiect Expert Forum, [email protected] sau 0737.748.667.

 

Eveniment organizat în cadrul proiectului Cetățenia activă – un instrument puternic pentru consolidarea statului de drept finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România

Expert-Forum-1024x554logos

 

tiff_logologo-FSPAC

 

LOGOS PARTENERI