Proiecție și dezbatere la Râșnov: DE CE EU? Cetățeanul vs sistem

9 Aug 2015 10:30 · Râșnov, Cinematograful Amza Pellea

 

Ce ai face dacă ai fi pus față în față cu un sistem abuziv care îți dictează orice mișcare și care te-ar sancționa dacă ai face ceea ce ai crede ca este corect? Ai părăsi barca sau ai rămâne să lupți, cu riscul de a fi sancționat pe nedrept? Pornim de la aceasta dilemă și te invităm la proiecția filmului De ce eu? și la o discutie despre eroi sau simpli cetățeni care și-au susținut principiile prin lupta cu instituțiile statului. Începem de la cazul procurorului Panait, personajul principal al filmului, însă vă propunem să căutăm și să îi găsim pe cei din jurul nostru care nu se lasă intimidați de un sistem corupt și injust și să vedem cum au reușit să schimbe starea de fapt.

Istoria recentă a arătat că rețelele de influență, corupția și guvernarea bazată pe nepotism pot fi sancționate și nu mai sunt înconjurate de un zid nepenetrabil. Mogulii sunt oameni și pot fi aduși în fața justiției, iar faptele lor pot fi expuse. Dar cu siguranță mai sunt pași de făcut în această direcție și este nevoie de civism care să spargă acest cerc vicios. Vino la o întâlnire despre justiție și drepturile cetățeanului cu Laura Ștefan (expert anticorupție, Expert Forum), Sorin Ioniță (Președinte, Expert Forum) și Mihai Dragomir (Mioritics).

Proiecția filmului De ce eu? va avea loc în ziua de 8 august 2015, ora 14:30, iar dezbaterea se va desfășura pe 9 august, la 10.30-12.00 la Cinematograful Amza Pellea. Accesul este gratuit.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Liderjust, Centrul Român de Politici Europene (CRPE) și cu Festivalul de Film Istoric de la Râşnov (FFIR).

Contact: Septimius Pârvu, manager de proiect Expert Forum, [email protected] sau 0737.748.667.

 

Eveniment organizat în cadrul proiectului Cetățenia activă – un instrument puternic pentru consolidarea statului de drept finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România

logosLOGOS PARTENERIrasnov