ȘCOALA PENTRU DEMOCRAȚIE Proiecție și dezbatere despre libertatea Internetului și mișcările de stradă, la Colegiul German Goethe

16 Nov 2015 (00:00 - 00:00) · Colegiul German Goethe, București

Săptămâna viitoare continuăm seria de proiecte locale, organizate de profesorii participanți la Școala pentru Democrație. Luni vom dezbate cu peste 60 de tineri de la Colegiul German Goethe, Colegiul Tehnic „Media”, Colegiul Economic „Viilor” și Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” despre Internet, mișcările de stradă și legătura dintre libertate și tehnologie.

Vom porni de la documentarul Killswitch, care este un colaj activist de interviuri si fragmente de reportaj care spune povestea bătăliei actuale pentru libertatea Internet-ului explorând două cazuri celebre ale ultimilor ani: Aaron Swartz și Edward Snowden. .

Vom discuta alături de Bogdan Manolea (Asociația pentru Tehnologie și Internet), Alina Constantinescu (British Council), Septimius Pârvu (Expert Forum) și Doru Toma Rule of Law Program South East Europe, Konrad-Adenauer-Stiftung).

Evenimentul este organizat în parteneriat cu One World la şcoală, în cadrul Luna.Doc#2, cu sprijinul dnei profesoare Anita Niculescu, de la Colegiul Goethe.

Proiectul Cetățenia activă – un instrument puternic pentru consolidarea statului de drept este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

logoslogo mare