en_US English

[TRANSMISIE LIVE] Cum luptăm pentru statul de drept în regiune?

12 May 2015 (17:30 - 19:00) · The Institute, Stirbei Voda 104 - 106

Justiția, drepturile omului și buna guvernare devin tot mai fragile în regiune, iar statele se luptă pentru a asigura controlul principiilor democratice în fața populismului, expansionismului și unor modele de conducere autoritară. Este cert faptul că țările din regiune au probleme comune, iar magistrații și societatea civilă trebuie să facă față atât presiunilor interne, cât și cele externe. Spolierea bunurilor publice și perpetuarea practicilor corupte sunt tare ce caracterizează guvernarea în regiune și care întregesc acest peisaj.

Vă invităm maine, 12 mai de la ora 17.30 la o discuție despre adevăratele probleme ale statului de drept din Ucraina, Georgia și Moldova și despre viitorul luptei împotriva deraierilor de la stabilitatea democratică alături de reprezentanți ai Centrului de Resurse Juridice din Moldova, ai Transparency International Georgia și ai ANTAC (Centrul de Acțiune Anticorupție din Ucraina).

Conferința este evenimentul de deschidere a noului nostru proiect, Cetățenia activă – un instrument puternic pentru consolidarea statului de drept, prin care ne propunem să pregătim cetățeni cu atitutini activiste, care să se implice în combaterea comportamentelor abuzive ale statului.
Evenimentul se va desfășura în limba engleză.

Contact: Septimius Pârvu, manager de proiect Expert Forum, [email protected] sau 0737.748.667.

Evenimentul poate fi urmărit live aici.

 

Citește aici (EN only), pe scurt, principalele concluzii ale dezbaterii.

 

Vezi înregistrarea dezbaterii aici:

 

 

 

 

Eveniment organizat în cadrul proiectului Cetățenia activă – un instrument puternic pentru consolidarea statului de drept finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România și prin proiectul „Stronger judiciary in Eastern Europe”, finanțat printr-un grant al Black Sea Trust for Regional Cooperation (BST).

bst

 

logos

 

 

expert forumLOGOS PARTENERI