VIDEOCONFERINȚĂ BUCUREȘTI/ ZAGREB: Măsuri anti-fraudă privitoare la achizițiile publice din Piața Unică a Uniunii Europene. Soluții legislative, instituționale și tehnice

28 Mar 2014 10:00 · București, Hotel Minerva

bani

Expert Forum și Partnership for Social Development vor organiza  videoconferința Măsuri anti-fraudă privitoare la achizițiile publice din Piața Unică a Uniunii Europene. Soluții legislative, instituționale și tehnice, vineri, 28 martie 2014, la Hotel Minerva, Strada Gen. Gheorghe Manu 2, București. Evenimentul va fi organizat concomitent în Croația (Zagreb) și se va asigura comunicarea video și audio a participanților. Pentru detalii privind agenda, vă rugăm să consultați documentul atașat.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului Cross-Country Legal and Institutional Framework for Suppression of Fraud in Public Procurement, finanțat de European Anti-Fraud Office, prin programul Hercule II și implementat de către Partners for Social Development (Croația) și Expert Forum (România). Scopul proiectului este de a dezvolta prima piață comună între două state membre (România și Croația) prin punerea la dispoziția publicului de informații privind achizițiile publice și prin contribuții referitoare la implementarea noilor Directive europene în domeniu.

În urma primei conferințe din cadrul proiectului, Provocări și soluții pentru îmbunătățirea cadrului legal și instituțional privind achizițiile publice din România, partenerii au publicat o analiză a vulnerabilităților din sistemul de achiziții publice, care include contribuții ale instituțiilor relevante pentru acest proces. Pasul următor este prezentarea unei serii de recomandări legislative și instituționale pentru România, pornind de la experiența croată și de la normele europene în domeniu și finalizarea – pe baza discuțiilor purtate în cadrul evenimentului – unui document de politici publice destinat decidenților în materie de achiziții publice. Acesta va cuprinde recomandări legislative, instituționale și tehnice pentru consolidarea sistemului românesc de achiziții publice.

Se va asigura traducere din limba croată în română și viceversa.

Pentru mai multe detalii sau sugestii referitoare la eveniment și pentru informații privind participarea dumneavoastră , vă rugăm să îl contactați pe Septimius Pârvu, Manager de programe, [email protected].

Agenda evenimentului este accesibilă aici.