Fii observator la parlamentare – www.fiecarevot.ro

Expert Forum continuă campania de observare a alegerilor cu parlamentarele din 11 decembrie. Alături de prietenii noștri din campania FiecareVot îți oferim posibilitatea de a vedea cum se desfășoară întreg procesul de votare, de la deschiderea secției la numărarea și centralizarea voturilor.

Pentru a te înscrie ca observator electoral trebuie să ai peste 18 ani, să nu ai drepturile electorale interzise și să nu faci parte dintr-un partid sau formațiune politică. De asemenea, nu poți fi membru în echipa de campanie a niciunui competitor electoral sau nici nu trebuie să fi participat la organizarea sau susținerea campaniei electorale. Ca observator acreditat trebuie să respecți Codul de Conduită.

Pentru a pregăti ziua alegerilor, vom organiza două seminare de pregătire în București (8 și 9 decembrie, după ora 6) și un training on-line, pentru cei care nu pot participa la cel off-line. De asemenea, vom pregăti un Manual al Observatorului și fișe de observare pentru ziua alegerilor.

Îți vom oferi asistență pe toată durata prezenței tale în secția de votare și te vom ghida când vei avea nevoie de ajutor. În plus, vom organiza un call center (0800 080 200) și vom oferi asistență prin platforma www.votcorect.ro, unde vei putea transmite sesizări sau vei regăsi răspunsuri legate de cele mai frecvente întrebări cu privire la ziua votului.

Pentru a te înscrie, te rugăm să completezi formularul de pe pagina web www.fiecarevot.ro. Odată înscris vei primi toate informațiile suplimentare, inclusiv formularul care atestă faptul că nu ești membru/ă al vreunul partid politic. În funcție de județul unde vei observa vei fi acreditat de una din organizațiile partenere EFOR, Funky Citizens, Centrul pentru Resurse Civice (Constanța) sau Centrul pentru Studiul Democrației (Cluj).

EFOR acreditează în Arad, Argeș, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Maramureș, Hunedoara, Neamț, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Timiș, Tulcea, Sălaj și București.

Termenul limită pentru înscrieri pe platforma www.fiecarevot.ro este:
– pentru străinătate – 28 noiembrie
– pentru țară – 4 decembrie
– pentru București – 7 decembrie 

Contact: Septimius Pârvu, la [email protected], 0787.638.315

fdsc

cifProiectul Cetățeni implicați pentru alegeri parlamentare corecte este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică prin Fondul de Actiune Rapida


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.