Fișe de lucru pentru profesori – administrația locală și bugete publice

 

Din angajament pentru formarea unor noi generații de cetățeni informați, am dezvoltat fișe de lucru pentru profesori prin intermediul cărora elevii să înțeleagă cum funcționează comunitatea în care trăiesc. Aceste resurse au fost create pentru a facilita învățarea interactivă a conceptelor de guvernare locală și centrală, promovând înțelegerea profundă și participarea activă a elevilor în procesul de guvernare.

Ce găsiți pe această pagină:

1. Fise de lucru interactive:

Oferim fise de lucru pregătite cu grijă, care conțin exerciții variate pentru elevi, astfel încât aceștia să poată explora și să înțeleagă diferențele semnificative dintre un stat cu administrare centralizată și unul cu administrare descentralizată. Elevii vor putea rezolva scenarii practice și vor participa la activități interactive pentru a aplica conceptele învățate.

2. Rolul și funcțiile consiliului local: Pentru a dezvolta o înțelegere completă a guvernării locale, oferim fișe de lucru care se concentrează asupra rolului și funcțiilor consiliului local. Aceste resurse vor ajuta elevii să exploreze modul în care această entitate importantă contribuie la gestionarea comunității locale.

3. Rolul și responsabilitățile primarului: Elevii vor putea să înțeleagă mai bine funcțiile și responsabilitățile primarului prin intermediul exercițiilor și scenariilor practice pregătite pentru ei. Aceste resurse vor clarifica importanța acestui rol în administrația locală.

4. Bugete locale și politici publice locale: Pagina noastră oferă fise de lucru care dezvoltă conceptele de bugetare la nivel local și elaborarea politicii publice. Elevii vor avea ocazia să analizeze bugetele locale și să exploreze procesul de luare a deciziilor în ceea ce privește politica publică la nivelul comunității lor.

Încurajăm profesorii să utilizeze aceste resurse în sălile lor de clasă pentru a crea lecții interactive și captivante despre administrația publică la nivel local și central. Înțelegerea acestor concepte esențiale este vitală pentru educarea cetățenilor responsabili și informați.

 

Proiectul ”Politici publice locale participative și relevante” este derulat de Asociația Expert Forum în parteneriat cu Asociația Română Pentru Locuințe Casa Plus, Euroland Banat, Centrul pentru Resurse Civice și Colegiul Național „Mircea Eliade” Resița cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.
Puteți citi mai multe detalii despre proiect la https://expertforum.ro/politici-publice-relevante
.

 


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.