Forumul candidaților la Primăria București

Cetățenii orașului București împreună cu CeRe și Expert Forum organizează online duminică, 20 septembrie, orele 11.00 – 13.00, un dialog civilizat între ei și Candidații pentru Primăria Municipiului București. Forumul de Candidați este al doilea de acest fel, primul fiind organizat în mai 2016.

Forumul de candidați este oportunitatea perfectă pentru ca cetățenii să își exprime viziunea despre orașul lor și să afle direct de la candidați propunerile electorale pentru acest mandat.

Activitatea diversă a organizatorilor evenimentului acoperă ultimii 10 ani din viața cartierelor și a orașului: ocrotirea patrimoniului construit, protejarea parcurilor și a spațiilor verzi, transparentizarea instituțiilor publice, mobilitate urbană și infrastructură, protecție socială și societate, accesul și participarea cetățenilor la procesul de luare a deciziei publice.

Majoritatea cetățenilor implicați în aceste activități sunt voluntari și-au invitat la o discuție onestă, deschisă și civilizată cu cetățenii, pe principalii competitori la Primăria Municipiului București:

➜ Doamna Gabriela Firea, candidata Partidului Social Democrat (PSD)

➜ Domnul Nicușor Dan, candidat independent susținut de Alianța USR-PLUS și PNL

➜ Domnul Traian Băsescu, candidatul Partidului Mișcarea Populară (PMP)

➜ Domnul Călin Popescu-Tăriceanu, candidatul Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE)

➜ Domnul Ioan Sîrbu, candidatul Alianţei PRO-Bucureşti 2020

➜ Domnul Cătălin Deaconescu, candidat al Partidului Național Liberal (PNL) pentru funcția de Consilier în Consiliul General al Municipiului București,

➜ Domnul Vlad Voiculescu, candidat al Alianței USR-PLUS pentru funcția de Consilier în Consiliul General al Municipiului București.

Candidații vor fi invitați să răspundă întrebărilor bazate pe experiențele de lucru ale grupurilor civice, asociațiilor și primite din public în timpul forumului. Dialogul va acoperi următoarele domenii de interes pentru bucureșteni: problematica parcurilor, spațiilor verzi și a spațiului urban, dezvoltarea imobiliară haotică și protejarea patrimoniului, infrastructura și mobilitatea urbană, transparența decizională, integritatea și calitatea serviciilor administrației publice, dialogul și colaborarea dintre comunități și autorități, protecția socială și societate.

Oana Preda, director executiv al CeRe: Centrul de Resurse pentru Participare Publică și Ana Otilia Nuțu, Analist de politici publice în energie şi infrastructură, Expert Forum vor fi moderatorii Forumului de Candidați.

Evenimentul va avea loc în regim de videoconferință pe Zoom și va fi transmis live pe Facebook Expert Forum.

Pentru a participa la videoconferință pe Zoom, vă rugăm să completați formularul de înregistrare până la data de 18 septembrie. Vor putea participa la discuții pe Zoom doar primele 80 de persoane care se înscriu, celelalte persoane interesate având posibilitatea să urmărească discuția pe pagina Facebook.

Organizatorii Forumului de Candidați:

Asociația Inițiativa Prelungirea Ghencea,
Asociația MozaiQ,
Asociația Părinți de Cireșari-Piața Domenii,
Grow Up România,
Grupul Civic de Oponență a Proiectului „Drum expres Ciurel – Splaiul Independenței – Autostrada A1 București – Pitești”,
Grupul Civic Iancului,
Grupul Civic Inițiativa Favorit,
Floreasca Civică,
Asociația Încotroceni-– Oameni, Idei, Poveşti,
Grupul de Acțiune Civică Basarabia-Bucovina,
Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu,
Grupul de Inițiativă Civică Kiseleff,
Grupul de Inițiativă Civică Lacul Tei,
Grupul Parcul Herăstrău,
Inițiativa Civică Bucureștii Noi,
Inițiativa pentru Bragadiru,
CeRe,
EFOR – Expert Forum.


Susține EFOR: Dacă ți-a plăcut acest articol și ceea ce facem, ne poți sprijini prin donații sau te poți implica și tu.